Günümüzde organizasyonların üretim, hizmet ve buna bağlı olarak kar elde etme hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu en önemli sermaye, giderek artan önemiyle insan kaynağıdır. İnsan Kaynakları Yönetimi Programının amacı, bu organizasyonların etkin ve verimli çalışmalarında önemi giderek artan insan kaynakları bölümleri için, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, güncel teknikleri bilen ve uygulayan, nitelikli, sorumluluk bilinci gelişmiş, iş ahlakı üstün gençler yetiştirmektedir.
Tarihçe
Bu bölüm Kırklareli Üniversitesi bünyesi altında 2012 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olan öğrenciler İnsan Kaynakları Yönetimi Ön Lisans Diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarında öğrenim görebilirler. Bu programlar; çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, insan kaynakları yönetimi, işletme, siyaset bilimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, kamu yönetimi.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve zorunlu stajı başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
İki yıllık programı tamamlayan bir öğrenci, firmaların insan kaynakları bölümlerinde Personel Bilgi Sistemi, İş Analizleri, Ücret Yönetimi, İşçi Sağlığı ve Güvenliği vb. görevleri yeterlikle uygulayabilecek ve Firmaların İnsan Kaynakları Departmanlarında İK yöneticilerine yardımcı olabilecek eleman gereksinimlerini karşılayabilecek durumda olacaktır. Program mezunları; her alanda faaliyet gösteren firmaların İK bölümlerinde nitelikli meslek elemanı olarak geniş bir alanda çalışma olanağına sahiptirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
İnsan Kaynakları yönetimi alanı ile ilgili temel kavramları, sosyal güvenliğin temel amaç - fonksiyonlarını, kuram, yaklaşım ve modelleri açıklar/analiz eder.
İnsan kaynakları yönetimi alanı ile ilgili bilgi, bilgi yönetimi, bilişim, iletişim teknolojilerini iş ve hizmet üretiminde etkili olarak uygular.
İnsan Kaynakları yönetimi alanıyla ilgili ulusal ve uluslar arası hukuksal normları ve mesleki etik değerleri açıklar/analiz eder.
İnsan kaynakları yönetimi alanındaki iş ve hizmet üretimini; performans değerlendirme ve maaş yönetimi, endüstri ilişkileri, bilişim teknolojileri kullanımı, çalışan seçimi ve ölçüm teknikleri açısından analiz eder/değerlendirir.
Performans değerlendirme ve maaş yönetimi, endüstri ilişkileri, işletme insan kaynaklarında bilişim teknolojisi süreçleri, çalışan seçimi ve ölçüm teknikleri bulma ve röportaj tekniklerini açıklar.
İnsan kaynakları alanındaki iş ve hizmet süreçlerinde çalışanların eğitim gereksinimleri, kariyer hedefleri, özlük hakları ve ücret yönetimlerini açıklar/analiz eder/ değerlendirir.
İnsan kaynakları yönetimi alanındaki sorunlara ilişkin çözüm önerileri geliştirmede eleştirel –yaratıcı düşünme, problem çözme, takım halinde çalışma becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.
İnsan kaynakları yönetimi alanında kurum içi ve kurum dışı birimlerle takım üyesi olarak belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirir.
İnsan kaynakları yönetimi alanındaki iş ve hizmet sürecinde sözlü ve yazılı iletişim becerilerini etkili olarak kullanır.
İnsan kaynakları yönetimi alanı ile ilgili bilgileri takip etme ve meslektaşları ile iletişim kurmada, Avrupa dil portfolyosu (A2) düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) etkili kullanır.
İnsan kaynakları yönetimi alanı ile ilgili iş ve hizmet üretiminde mesleki etik değerler ve sosyal sorumluluk değerlerini uygular.