Programın ISCED kodu henüz girilmemiştir.
YÖK | ISCED
Programın Amacı
Programın amacı henüz girilmemiştir.
Tarihçe
Kamu Yönetimi Bölümü 2010-2011 Eğitim-Öğretim döneminde eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Kamu Yönetimi, Lisans Dercesi
Kabul Koşulları
Öğrenciler YGS sınavında başarılı olmalıdırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan mezunlar, başvuracakları yükseköğretim kurumunun ve programın gerekliliklerini sağlamak koşuluyla ulusal ve uluslararası yüksek öğrenim kurumlarında ikinci ve üçüncü düzey (yüksek lisans ve doktora) programlara başvurabilirler.
Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra, aldıkları dersler ve ilgi alanlarına göre başta kamu sektörü olmak üzere, ulusal ve uluslararası firmaların farklı iş kollarında istihdam edilebilmektedir. Kamu sektöründe ise başta kaymakamlık, idari hâkimlik ve müfettişlik gibi alanlarda çalışabilmektedirler. Özel sektörde ise öğrencilerin yeterlilikleri ölçüsünde başta bankacılık olmak üzere bir çok çeşitli iş kollarında istihdam olanağı bulunmaktadır.Bölüm mezunları aynı zamanda yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Kamu Yönetimi alanındaki kavram, bilgi, kuram, yaklaşım ve modelleri açıklar/analiz eder.
Kamu Yönetimi alanına ilişkin güncel ve karmaşık konulara farklı açılımlar sağlayacak yeni bilimsel yöntemler geliştirebilmek, farklı disiplinlerde geliştirilen yöntemleri alana uyarlayabilmek.
Kamu hukuku ve özel hukuk mevzuatı değişikliklerini takip ederek mevzuatla ilgili olay olgu ve politika uygulamaları analiz eder/değerlendirir
Özgün ve yeni bilgileri analiz, sentez ve değerlendirmelerle kamu yönetimi alanında kullanır
Sorunları ve olguları, program ve karar taslaklarını farklı teorik yaklaşımlarla analiz eder /değerlendirir.
Kamu Yönetiminin problemleri için çözüm alternatifleri önerebilir ve bu alternatifleri kıyaslayabilir.
Kamu kurum ve kuruluşları, siyasi kurumlar, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin insan kaynakları, halkla ilişkiler, mali yönetim ve denetim gibi yönetim alanlarının çeşitli düzeylerinde görev alabilecek nitelikleri kazanır.
Bilişim teknolojileri, temel bilgisayar programları ve yönetim alanıyla ilgili bilgi sistemleri ile bu alandaki yenilikleri takip etme ve bunları etkili bir şekilde kullanabilir.
Kamu Yönetim alanına yenilik getiren veya yeni bir bilimsel yöntemin geliştirilmesi konusunda ulusal ve uluslararası yayın yapar.