Bu program; konaklama sektörünün önbüro, yiyecek-içecek, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek, gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, çağdaş bilgi, beceri ve davranışlara sahip elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Tarihçe
2006-2007 Akademik yılından beri öğretim devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Meslek Elemanı –Önlisans
Kabul Koşulları
Lise veya dengi okuldan mezun olmak, merkezi sistem ile yapılan üniversite yerleştirme sınavından YGS 5 Puan türünden 160 ve üstü puan almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile lisans öğrenimine devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS ders (40 İş günü Staj dahil) karşılığında mezun olunmaktadır.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Mezun olan öğrenciler otel, lokanta ve ikram hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde orta kademe pozisyonlarda çalışabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Turizm ve otelcilik konaklama işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri ve diğer turizm işletmeleri alanı ile ilgili yaklaşım, model, kuram, olgu, kavram ve ilkeleri açıklar/analiz eder
Alanını ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal normları, mesleki etik, mesleki standartları ve kuralları hizmet üretiminde etkili uygular.
Avrupa dil portfolyosu A1 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) kullanarak alandaki gelişmeleri izler/meslektaşları ile iletişim kurar.
Alanındaki hizmet üretim süreçleri ve işlemlerine bağlı olarak etkili hizmet üretir.
Temel bilgisayar yazılımları ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımları kullanarak yazışmalar yapar, temel tablolar ve mesleki sunumları gerçekleştirir.
Alanı ile ilgili hizmet üretiminde Türkçe yazılı ve sözlü iletişim becerilerini etkili olarak hizmet üretiminde kullanır.
Konaklama işletmelerinde beslenme alanı ile ilgili genel beslenme ilkeleri, gıda teknolojileri, gıdaların korunması ve saklanması yöntemleri, hijyen ve sanitasyon kurallarını hizmet üretiminde etkili uygular.
Yiyecek ve içecek işletmeciliği alanında yiyecek ve içecek servisi ile ilgili bilgi, beceri ve tutumları etkili olarak uygular.
Mutfak hizmetleri ve teknikleri ve endüstriyel yemek üretimi konusuna ilişkin mesleki bilgi ve becerileri etkili uygular.
Konaklama işletmelerinin ön büro ve kat hizmetleri ile ilgili temizlik, hijyen, tasarım, organizasyon ve pazarlaması ile ilgili bilgi ve becerileri etkili uygular.
Tur operatörlüğü, kongre, fuar ve toplantı organizasyonu ile ilgili becerileri etki bir biçimde uygular.