Uygulama yeteneği kazanmış, malzemeyi tanıyan, üretim tekniklerinde bilgisi olan, mesleğiyle ilgili çizim ve normları kullanabilen mesleki problemleri çözebilecek, bilgi ve beceriye sahip, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayan elemanlar yetiştirmektedir.
Tarihçe
2014-2015 Eğitim yılından beri bölümümüz eğitime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olan öğrenciler Yapı Denetimi Programı Ön Lisans Diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla lisans programlarından İnşaat Mühendisliğinde öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda belirlenen 120 AKTS ders (3+1 Trimester dahil) karşılığında ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Mezun olanlar resmi kuruluşlarda, özel mimarlık ve mühendislik büroları, hazır beton firmalarında, inşaat laboratuarlarında ve yapı denetim şirketlerinde Yapı Denetimi Teknikeri ünvanı alarak çalışabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Alanı ile ilgili plan, proje ve uygulamalarında tarihi değerler, çevre ve doğanın korunması, sosyal sorumluluk, evrensel ve ulusal yasal normlar ve mesleki etik değerleri esas alır.
Mesleğin gerektirdiği temel bilgisayar ve diğer yazılım ve donanımları etkili olarak kullanır.
Avrupa dil portfolyosu A1 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) kullanarak alandaki gelişmeleri izler/meslektaşları ile iletişim kurar.
Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak, gereksinim ve standartlara uygun plan ve projeleri gerçekleştirir.
Alanı ile ilgili hizmet üretim süreçlerinde etkili iletişim kurma tekniklerini ve becerilerini kullanır.
Alanı ile ilgili iş güvenliği standartlarına uygun plan, proje ve mesleki uygulamaları yürütür.
Alanla ilgili mesleki bilgi ve becerilere yönelik kavram, ilke, esas, kuram, yöntem, model ve teknikleri açıklar/analiz eder-değerlendirir.
Alanı ile ilgili mesleki uygulamalarda takım üyesi veya bireysel olarak çalışmalarda sorumluluk alır.
Alanı ile ilgili plan, proje, şantiye ve laboratuvar ortamlarında öngörülmeyen durumlarda eleştirel ve yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak gereksinimlere uygun çözümler üretir.
Kamu ve diğer kurum ve kuruluşlara ilişkin keşif, metraj ve hak ediş düzenlemelerini yapar/raporlaştırır.