Ülkemizde ve bölgemizde Gıda Endüstrisi hızlı bir gelişme içerisindedir. Bölümün bulunduğu bölge başta olmak üzere ülkemiz gıda sanayii ve kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek, alanında rekabet edebilecek düzeyde bilgi ve yetenek kazandırılmış, çevre bilincinde olan, ekip çalışmasına yatkın, ülkesini ve mesleğini seven öğrenciler yetiştirmektir. Ayrıca farklı ölçekte gıda üretimi yapan kamu özel kuruluşların laboratuvarlarında ve üretim sürecince görev yapabilecek elemanlar yetiştirir. Programda öğrencilere alan derslerinin yanı sıra İngilizce, Laboratuvar Teknikleri, Gıda Analizleri, Bilgisayar ve diğer destekleyici eğitimler de verilerek mezunların niteliklerinin arttırılması da amaçlanır.
Tarihçe
1999-2000 Eğitim Öğretim yılında I. öğretim açılmış, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında II. öğretim açılmıştır.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan GIDA TEKNİKERİ ünvanlı diploma verilmektedir.
Kabul Koşulları
Gıda Teknolojisi Programına, meslek lisesi Gıda Teknolojisi bölümlerden sınavsız geçiş ve ÖSYM sınavında YGS2 puanı ile kayıt gerçekleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile Mühendislik Fakülteleri ve Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği bölümlerine, Ziraat Fakültelerine, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Gıda Teknolojisi programı öğrencilerimizin 4 sömestirde toplamda 120 AKTSlik ders almaları gerekmektedir.Genel ağrılıklı not ortalaması (GANO) 2.0 ve 40 gün staj
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Gıda üretimi yapan özel ve kamu kuruluşlarında, özel veya kamuya ait gıda analiz laboratuvarlarında, catring firmalarında, ara eleman olarak çalışmaktadırlar.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Fen bilimleri alanları ile ilgili temel kuramsal ve uygulamalı bilgileri açıklar/analiz eder.
Alanındaki bilgi ve becerileri kullanarak sorunlar ve verileri yorumlayıp analiz edip değerlendirir/ kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
Alanla ile ilgili üretim uygulamaları için gerekli olan modern teknikleri, araç ve bilişim teknolojilerini üretim süreçlerinde etkin olarak kullanır.
Alanı ile ilgili üretim ve laboratuvar uygulamalarında öngörülemeyen durumlarla karşılaştığında eleştirel, yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini etkili olarak kullanır.
Meslek alanı ile ilgili üretim süreçlerinde etkili iletişim becerilerini yenilikleri takip etme ve başkalarıyla iletişimde etkili olarak uygular.
Alanı ile ilgili bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyerek mesleki gelişim gereksinimlerini belirler/ bu gereksinimler doğrultusunda mesleki bilgi ve becerileri geliştirir.
Meslek alanı ile ilgili üterim süreçlerinde tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, ulusal ve uluslararası hukuk normları/ gıda standartları, mesleki etik değerlere bağlı hareket eder.
Mesleki alanı ile ilgili üretim süreçlerinde, iş güvenliği, işçi sağlığı, iş kazaları ile çevre koruma ve kalite standartlarına bağlı hareket eder.
Gıda üretim sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçlerindeki gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir.
Alanı ile ilgili üretim süreçlerinde bireysel ve takım çalışmasını gerektiren durumlardaki belirlenen gerekli rol ve sorumluluklarını etkili olarak yerine getirir.
Avrupa dil portfolyosu A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) alan ile ilgili gelişmeleri takip etme ve meslektaşları ile iletişimde etkili kullanır.