İç Mekan Tasarımı Programı 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında 40 öğrenci ile I.öğretim olarak Türkiyede ilk açılan bölümdür. 2012-2013 yılında programın 2. öğretimi de 40 kontenjanla açılmıştır.
Kazanılan Derece
İç Mekan Tasarımı Teknikeri
Kabul Koşulları
Lise Diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme (YGS 5 puan türü)-Sınavsız geçiş
Üst Kademeye Geçiş
DGS sınavı ileİç Mimarlık İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mimarlık El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümlerine Dikey Geçiş Yapılabilir
Mezuniyet Koşulları
En az 4 dönem 120 Ects kredi almak, Dört dönem sonunda 2.0 ortalamaya sahip olmak ve zorunlu 40 iş günü stajı tamamlamış olmak
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Restorasyon firmalarında proje elemanı olarak mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, Mobilya ve Dekorasyon Atölyelerinin tasarım bölümlerinde, maket yapım bürolarında vb sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak çalışabilirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavını kazanmaları halinde ilgili Fakültelerin ilgili bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
İç mekân uygulamalarında karşılaşılan sorunları tanımlayıp analiz ederek bu sorunlara etkili çözüm önerileri geliştirebilir .
İç Mekân Tasarımı ile ilgili malzeme ve yapım sistemleri hakkında teknik bilgileri açıklar/ analiz eder/değerlendirir.
Teknik ve tasarımla ilgili teorik ve uygulamalı bilgilerin, iç mekân projelerinde etkili olarak uygular.
Alanının gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini takip ederek güncel değişimleri tasarım ve üretim sürecinde uygular.
İç Mekân Tasarımında etkili olan sanat ve tasarım akımları, yaklaşım, model ve yöntemleri açıklar/ analiz eder/ değerlendirir.
İç mekân tasarımının gerektirdiği bilgisayarlı çizim programlarını proje tasarımlarında etkili olarak uygular.
Mekân tasarımında fiziksel kaliteyi arttıracak sistemleri tasarlayarak sistemin etkinliğini denetler.
İç mekân tasarımı projelerinde; renkleri, şekilleri, ayrıntıları, mekân ve nesne çizimlerini eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini kullanır.
İç mekan tasarıma ilişkin prototip ve maket üretimlerini öngörülen tasarım kriterlerine göre yapar.
İç mekân tasarımı ile ilgili bireysel veya takım çalışmasını gerektiren projelerde, gerekli rol ve sorumluluklarını etkili olarak yerine getirir.
Alanı ile ilgili tasarım ve üretim süreçlerinde iş güvenliği, işçi sağlığı, iş kazaları ve çevre koruma ve kalite standartlarına bağlı olarak üretimi gerçekleştirir.
Ürün tasarım süreçlerinde eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.