Moda tasarımı programı; sanayinin büyümesine ve artan yetişmiş eleman talebine bağlı olarak Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 2017 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Moda Tasarım Teknikeri
Kabul Koşulları
Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme (TYT)
Üst Kademeye Geçiş
Buradan mezun öğrencilerimiz DGS sınavı ile Tekstil ve Modayla alakalı lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Programdan mezun olup ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması, genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Her türlü konfeksiyon işletmelerinde, model ve desen tasarım bürolarında çalışabilmektedirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Moda tasarımı ile ilgili, kültür, estetik, yöntem, teknik ve malzemeler konusunda temel bilgileri açıklar/ analiz edip değerlendirir.
Temel sanat, temel tasarım prensiplerini, ilke, yaklaşım, model, yöntem teknikleri moda resmi çalışmalarında uygular.
Moda tasarım alanındaki işletmelerde planlama, yönetim ve üretim süreçlerinde sanat ve tasarım uygulamaları ve sorunları ile ilgili uygulamalar ve sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Sanat ve tasarım alanındaki çalışmalar ilişkin tasarım eskizleri oluşturarak, tasarım ve koleksiyonlarını görsel portfolyo oluşturur.
Tasarım ve üretim süreçlerinde yazılı ve sözlü etkin iletişim kurarak, aynı meslek disiplini içerisinde veya disiplinler arasında takım çalışmalarında gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir.
Tasarım ve üretim süreçlerinde kalite standartları, çevre koruma ile iş sağlığı ve güvenliği mevzuatlarına uygun üretim ve tasarımı gerçekleştirir.
Tasarım ve üretim süreçlerindeki tasarım, planlama, üretim kontrol süreçlerine ilişkin gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir
Moda alanında marka oluşturma ve pazarlama çalışmaları süreçlerini açıklar/ analiz edip değerlendirir.
Alanında uygulamalar ve programlarda kullanmak üzere A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) etkili kullanır
Moda tasarımında tasarlanan ürünlerin kumaş, aksesuar , dikim özellikleri ve kullanılacak malzemenin yapısını analiz eder/ değerlendirir.
Kalıp hazırlama ve model uygulama tekniklerini uygulayabilme, Bilgisayar destekli kalıp hazırlama, tasarım programlarını kullanarak kalıp hazırlama ve model tasarımı yapar.
Ürün tasarım süreçlerinde eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.