Giyim Üretim Teknolojisi Programının amacı, Tekstil ve Hazır Giyim sektörüne hizmet edecek düzeyde genel tekstil ve hazır giyim bilgilerine sahip, ara kademede görev yapacak nitelikli elemanlar yetiştirmektedir.
Tarihçe
Giyim Üretim Teknolojisi programı; sanayinin büyümesine ve artan yetişmiş eleman talebine bağlı olarak Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda 2011 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Giyim Üretim Teknikeri
Kabul Koşulları
Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme(YGS1), Sınavsız Geçiş
Üst Kademeye Geçiş
Buradan mezun öğrencilerimiz DGS sınavları ile Tekstil ile alakalı, lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.Moda tasarımı, tekstil mühendisliği gibi bölümlerine geçiş yapabilmektedirler
Mezuniyet Koşulları
Giyim Üretim Teknolojisi Programından mezun olup ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak, 30 işgünü Endüstri Dayalı Öğretim çalışmasını tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Her türlü konfeksiyon işletmelerinde ve model ve desen tasarım bürolarında çalışabilmektedirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Tekstil konfeksiyon üretimi için gerekli teknikleri ürün ve üretim süreçlerinde uygular.
Tekstil teknolojisi ve konfeksiyon alanlarındaki kavram kuram yaklaşım ve teknikleri açıklar/ analiz eder/ değerlendirir.
Tekstil ve konfeksiyon alanı üretim süreçlerindeki iş akışlarını izleme, olası problemleri çözebilme, kaynakları değerlendirme ve maliyet hesaplarını etkili yapar.
Üretim için gerekli ana ve yardımcı malzemelerin seçimini yapmak, gerekli araç ve gereçleri belirleyerek kullanır.
Ürün ve üretim süreçlerinde yazılı ve sözlü etkin iletişim kurarak, aynı meslek disiplini içerisinde veya disiplinler arasında takım çalışmalarında gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir.
Ürün ve üretim süreçlerini kalite standartları ve kalite kontrol süreçlerine uygun gerçekleştirir.
Konfeksiyon üretim süreçlerindeki tasarım, planlama, üretim kontrol süreçlerine ilişkin gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir.
Ürün ve üretim süreçlerinde çevre koruma ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatlara uygun üretim yapar.
Alanında uygulamalar ve programlarda kullanmak üzere A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) etkili kullanır
Kalıp hazırlama ve model uygulama tekniklerini uygulayabilme, Bilgisayar destekli kalıp hazırlama, tasarım programlarını kullanarak kalıp hazırlama ve model tasarımı yapar.
Ürün tasarım ve üretim süreçlerinde eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.