Programın misyon ve vizyonu doğrultusunda İnşaat Teknikeri yetiştirmektir.
Tarihçe
1980-1981 Eğitim Öğretim Yılında İşletme-Muhasebe ve İnşaat olmak üzere 2 bölümle yeniden eğitim öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Mezun olan öğrencilerimize ulusal geçerliliği olan İnşaat Teknikeri ünvanlı diploma verilmektedir.
Kabul Koşulları
Lise Diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme
Üst Kademeye Geçiş
İnşaat Mühendisliği, Mimarlık
Mezuniyet Koşulları
İnşaat Teknolojisi programı öğrencilerinin 4 yarı yılda toplam 120 AKTSlik ders almaları gerekmektedir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Mezun olan Teknikerlerimiz kendi alanlarındaki sanayi kuruluşlarında ve ilgili kamu sektörlerinde istihdam edilebilecek niteliktedirler. Mevcut eğitim programına göre zorunlu ve seçmeli dersleri alan teknikerlerimiz ihtiyaç hissedilen bütün alanlarda çalışabilecek şekilde tam donanımlı olarak yetiştirilmektedir. (İnşaat şantiyeleri, mühendislik ve mimarlık ofisleri, kamu sektörü)
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Matematik ve inşaat teknolojisi alanı ile ilgili kuramsal uygulamalı ve teknik bilgileri kullanarak alan problemlerini modeller/ çözüm önerileri geliştirir.
Farklı koşul ve gereksinimlere uygun mimari ve statik projeleri bilgisayar ortamında çizer/ çizimlerini başkalarına aktarır/sunar.
İnşaat sahasının topoğrafik yapısını çıkarmada karayolu, kot ve yönlerini tespit etmede, ilgili ölçüm araçlarını etkili kullanarak ölçümler yapar/ ölçüm verilerini raporlaştırır.
Yapı Malzemeleri kullanım alanları ile ilgili kavram, kuram, yaklaşım, model ve tekniklere ilişkin bilgileri açıklar/analiz edip değerlendirir.
İnşaat zeminlerine ilişkin kavram, kuram, yaklaşım, model ve tekniklere ilişkin bilgileri açıklar/analiz edip değerlendirir.
Alanı ile ilgili üretim süreçlerinde bireysel ve takım çalışmasını gerektiren durumlardaki belirlenen gerekli rol ve sorumluluklarını etkili olarak yerine getirir.
Yapıya ilişkin metraj ve keşif işlemlerini bir bilgisayar programı aracılığıyla/ elle yaparak yaklaşık maliyet hesaplarını ve hakedişleri düzenler/ raporlaştırır.
İnşaat büro ve şantiye organizasyonu ile ilgili iş ve hizmet üretimi süreçlerinde tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, ulusal ve uluslararası hukuk normları, mesleki standartları ve mesleki etik değerleri esas alır.
Su ve su yapıları ile ilgili kavram, kuram, yaklaşım, model ve tekniklere ilişkin bilgileri açıklar/analiz edip değerlendirir.
Alanı ile ilgili iş ve hizmet üretimi süreçlerinde iş güvenliği, işçi sağlığı, iş kazaları ve çevre koruma ve kalite standartlarına bağlı olarak hizmeti gerçekleştirir.
Alanı ile ilgili farklı iş sahalarında işlerin planlanan projeler doğrultusunda yürütülmesi için etkili iletişim becerilerini uygular.
İnşaat teknolojisi ile ilgili mesleki gelişime ilişkin bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyerek mesleki gelişim gereksinimlerini belirler .
Avrupa dil portfolyosu A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) alan ile ilgili gelişmeleri takip etme ve meslektaşları ile iletişimde etkili kullanır.
Alanı ile ilgili farklı koşul ve gereksinimlere uygun proje ve tasarımlarda eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.