Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan mezunlara Sağlık Kurumları İşletmeciği” alanında yüksek lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen alanlarda mezun olmak ve senatonun kararıyla ALES , YDS yada ilgili sınavlardan belirtilen puanları almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek lisans Bölümünü başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimiz üstü eğitim için (doktora) gerekli şartları sağlamaları koşulu ile üniversitemizin veya diğer üniversitelerin bu alanda veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için 90 AKTS kredi ders almış ve bu dersleri başarmış olmaları grekmektedir. Ayrıca mezun olabilmek için 2.00 genel akademik not ortalaması sağlamış olmaları gerekmektedir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Profesyonel sağlık yöneticileri, (Sağlık kurumları işletmecileri) kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Sağlık yönetimi alanı ile ilgili kuramsal ve uygulama bilgileri öğretme ve geliştirme
Ulusal ve uluslararası düzeyde sağlık sistemini, sağlık planlamasını ve politikalarını, sağlık sektörünü ekonomik ve mali boyutlarıyla ileri düzeyde analiz edebilme yeteneğini geliştirme
Sağlık kuruluşlarının idari, mali, hukuki, teknik ve tıbbi işleyişini analiz etme ve yönlendirme
Sağlık yönetiminde bilgi sistemlerini yönetme bilgi ve becerisine sahip olma ve etkili bir şekilde kullanma
Sağlık yönetiminde ileri düzeyde kantitatif ve kalitatif analizler yapabilme bilgi ve becerisine sahip olma ve uygulama
Sağlık yönetimi sürecinde ortaya çıkan sorunlarda eleştirel ve yenilikçi düşünme, karar verme ve problem çözmede bilimsel yöntem ve teknikler geliştirme yeteneğine sahip olma.
Bilimsel araştırma, yayın ve yönetim ilkelerine uygun davranma
Sağlık sisteminin bilimsel konulardaki yeterliliğinin saptanması ve ileri düzeyde sağlık siteminin kazanımlarını sağlama