Mezuniyet sonrası değişik alanlarda ihtisas yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin programdan mezun olabilmesi için en az 360 AKTS kredisi toplamı olan, öğretim planlarında yer alan tüm dersleri alması ve başarması, genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması ve diğer tüm yükümlülükleri yerine getirmesi gerekir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Mezuniyet sonrası pratisyen yada uzman hekim olarak hastanalerde çalışacaklar.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Temel ve klinik tıp ile birlikte sosyal bilimlerde bilgi, beceri ve tutuma sahiptir, bunları geliştirerek hekimlik mesleğini icra eder.
Çağdaş hekimlik anlayışına uygun olarak hastalarını bütüncül bir yaklaşımla değerlendirir; koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici uygulamaları etkin bir şekilde gerçekleştirir.
Tanıya ulaşma, bulgu ve verileri sorgulama, analiz ve sentez, tedavi, hasta-hekim ilişkisini yönlendirebilme becerilerini geliştirir.
Mesleki değer ve ilkelere, etik ve yasal uygulamalara uygun davranır.
Hasta/hasta yakınları ile etkili iletişim kurabilme becerisini geliştirir.
Ekip çalışanları ve meslektaşları ile gerektiğinde etkili iletişim kurar.
Mesleki sorumluluklarını en üst düzeyde yerine getirirken aynı zamanda sorumlu bir yurttaş, ahlaklı bir bilim insanı, adil bir yönetici ve güvenilir bir lider olma özelliğiyle toplumda rol modeli olur.
Hastalarını biyolojik, ruhsal ve toplumsal boyutlarıyla bütünlük içinde ele alır; mesleğini insan haklarını, hasta haklarını ve tıbbi etik kuralları gözeterek uygular.
Hastalıkların epidemiyoloji ve sosyoekonomik etkileri hakkında bilgi ve anlayış düzeyinde değerlendirme yapar.
Disiplinler arası çatışmaların önlenmesi, uzlaşmanın sağlanması ve çözümlenmesi için diğer sağlık çalışanları ile birlikte uyum içinde ve etkin olarak çalışır.
Günümüzün gelişen iletişim ve teknoloji çağını yakalayarak, güncel tıp bilgisine erişim yolları ve araçlarını etkili bir şekilde kullanır.
Bilimsel araştırma ilke ve yöntemlerini benimser; araştırma sonuçlarını kanıta dayalı olarak değerlendirir, yorumlar ve uygular.
Yaşam boyu öğrenme sorumluluğunu üstlenir ve kişisel olarak sürekli kendini geliştirir.