- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili olay, olgu, güncel durum ve sorunları, alanın kavramsal, kuramsal ve uygulamalı bilgileri ile açıklar / analiz eder.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kavramsal, kuramsal ve uygulamalı bilgilerin gerektirdiği araç-gereçleri belirlenen standartlara uygun olarak uygular.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kavramsal, kuramsal ve uygulamalı bilgileri farklı disiplin alanı bilgileriyle ilişkilendirir.
- Beslenme ve diyetetik alan literatürü kapsamındaki farklı araştırma verilerini, analiz etme, yorumlama,değerlendirme ve raporlama süreçlerine uygun yapar.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili kavramsal ve kuramsal bilgiler ile teknolojik araç-gereçleri kullanarak belirlenen durumlara yönelik bilimsel araştırma yapar.
- Sağlık, beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili araştırmalarda, araştırmanın amacına uygun farklı istatistiksel analiz yöntemlerini etkili olarak uygular.
- Sağlık, beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili bireysel / toplumsal problemlerin çözümüne ilişkin bireysel /ekip üyesi olarak gerekli sorumluluklarını yerine getirir.
- Sağlık, beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili bireysel / toplumsal problemlere ilişkin bilimsel ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirir.
- Sağlık, beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili bireysel / toplumsal düzeydeki hizmetlerin yürütülmesinde etkili iletişim, eleştirel-yaratıcı düşünme, problem ve bilişim teknolojilerini etkili kullanır.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili alan ulusal ve uluslararası alandaki literatürü ve teknolojik gelişmeleri takip ederek mesleki gelişim gereksinimlerini belirler.
- Beslenme ve diyetetik alanında, ilgili mevzuat konusunda yeterli bilgi birikimine sahiptir, alanı ile ilgili görev, hak ve sorumluluklarına ilişkin mevzuat ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.
- Alanla ilgili problemin tanımlanması, probleme ilişkin uygun araçlarla verilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması, raporlanması ve başkalarına sunumu aşamalarını etkili olarak yürütür.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili araştırma ve hizmet üretim süreçlerinde mesleki etik değerler ve evrensel değerlere uygun hareket eder.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili araştırma ve hizmet üretim süreçlerinde ulusal ve uluslararası yasal mevzuata uygun hareket eder.
- Beslenme ve diyetetik alanıyla ilgili alan literatürünü takip etme ve hizmet üretim süreçlerinde, bir yabancı dili (İngilizce) Avrupa Dil Portfolyosu B2 düzeyinde etkili olarak kullanır.
|