Yüksek lisans programından mezun olan bir öğrencinin bir üst akademik derece olan doktora programında daha derinlemesine ve spesifik bir konuda ayrıntılı inceleme yapmasını sağlamak, böylece bilimsel unvanın son derecesi olan doktor unvanına sahip olarak mezuniyetini gerçekleştirmek. Adayın bilimsel erkini ispat edecek ortamı hazırlamak.
Tarihçe
-Kamu Hukuku Doktora Programı'na, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi'nden itibaren öğrenci kabulüne başlamıştır
Kazanılan Derece
-Kamu Hukuku Doktora Diploması
Kabul Koşulları
Kamu Hukuku Doktora Programı'na öğrenci kabulü ‘‘Kırklareli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne” uygun olarak yapılır. Buna göre program için kontenjan ve başvuru koşulları, Enstitü anabilim dalları kendi akademik kurullarında, Senatonun kabul ettiği yüksek lisans ve doktora eğitimi değerlendirme ölçütlerine uygun olarak belirleyecekleri öğrenci kontenjanlarını ve varsa kontenjanlarla ilgili özel koşulları enstitü müdürlüğüne bildirir. Enstitü yönetim kurulu kontenjanlarla ilgili gerekli düzenlemeyi yapar. Enstitü yönetim kurulunca önerilen ve Senato tarafından karara bağlanan öğrenci kabul edilecek programlar, kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ile başvuru, kabul, sınav, mülakat ve kayıt tarihleri enstitü müdürlüğü tarafından enstitünün internet sayfasında duyurulur.
Üst Kademeye Geçiş
-
Mezuniyet Koşulları
-
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
-Kamu Hukuku Doktora Programı'ndan mezun olan öğrenciler, bu alanda doktora programı derecesine sahip olma şartını arayan kurum ve kuruluşlarda ve akademisyen olarak üniversitelerde çalışma imkânına sahip olmaktadır.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Kamu Hukuku alanına ilişkin güncel gelişmeleri, alanın temel kavram, kuram ve ilkelerine göre analiz eder/değerlendirir.
Kamu Hukuku alanına ilişkin kavramları, kuramları, yaklaşımları ve yöntemleri karşılaştırmalı olarak analiz eder/değerlendirir.
Kamu Hukuku alanındaki bir konuyu literatüre dayalı araştırarak eleştirel analiz ve değerlendirmesini yapar.
Kamu Hukuku’na ilişkin mevzuat değişikliklerini etkin bir şekilde takip edebilir.
Kamu Hukuku alanındaki problemleri güncel gelişmelerin de ışığında analiz ederek ulusal ve uluslararası hukuk bağlamında çözüm önerileri oluşturur.
Kamu Hukukuna ilişkin güncel gelişmeleri, mevzuat değişikliklerini ve içtihatları literatüre dayalı analiz eder, yorumlar ve bunları başkalarına aktarır.
Kamu hukuku alanındaki bir olay, olgu veya durumu, alandaki diğer uzman kişilerle tartışabilir, bu tartışmalarda özgün fikirlerini ulusal ve uluslararası hukuk normları bağlamında etkili bir iletişim kullanarak savunabilir.
Kamu Hukuku alanındaki uluslararası uygulamaları, yaklaşımları ve gelişmeleri takip eder, analiz eder ve değerlendirir.
Kamu Hukuku alanındaki olay ve olguları farklı bağlam ve değişkenlere göre analiz ve değerlendirmede, bilimsel ve mesleki etik değerlere uygun hareket eder.
Kamu Hukuku alanındaki olay ve olguları farklı bağlam ve değişkenlere göre araştırma, analiz ve değerlendirmede, bilişim teknolojileri/bilgi yönetim sistemlerini etkili olarak kullanır.
Kamu hukuku alanında uzmanlık gerektiren çalışmaları, özgün bir bakış açısıyla ve bağımsız olarak yürütür.
Kamu hukuku alanındaki teorik ve pratik bilgileri, diğer disiplinlerle birleştirerek yeni ve kullanılabilir bilgi üretir.
Kamu Hukuku alan literatürünü takip etme ve alandaki meslektaşları ile iletişim kurmada bir yabancı dili (İngilizce) B2 düzeyinde etkili olarak kullanır.