Programın ISCED kodu henüz girilmemiştir.
YÖK | ISCED
Programın Amacı
Programın amacı henüz girilmemiştir.
Tarihçe
Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Bölümü 2015-2016 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarı ile tamamlayan mezunlara Sağlık Yönetimi” alanında lisans diploması verilir
Kabul Koşulları
Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen sınav türü ve puanla alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Sağlık Yönetimi Bölümünü başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci lisans üstü eğitim için gerekli şartları sağlamaları koşulu ile üniversitemizin veya diğer üniversitelerin bu alanda veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için 240 AKTS kredi ders almış ve bu dersleri başarmış olmaları grekmektedir. Ayrıca mezun olabilmek için 2.00 genel akademik not ortalaması sağlamaış olmaları gerekmektedir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Profesyonel sağlık yöneticileri, (Sağlık Yönetimi) kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Sağlık yönetimi ve yönetim alanındaki kavramsal, kuramsal ve metodolojik yöntemleri açıklar/ analiz eder /değerlendirir.
Bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini sağlık kurumları ve hizmetlerinin yönetimi alanındaki araştırmalarda uygular, araştırma verilerini raporlaştırır ve rapor sonuçlarını başkalarıyla paylaşır.
Sağlık yönetimi alanındaki ulusal ve uluslararası güncel bilgiyi izleyerek analiz eder, değerlendirir.
Sağlık hizmetleri ile ilgili mevzuatı, ulusal ve uluslararası hukuki çerçeveyi mesleki etik ilkelere bağlı olarak sağlık hizmetlerini yürütür.
Sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesine ilişkin yürütülen sağlık politikaları ve modellerini kalite ve iyileştirme süreçlerini analiz eder ve değerlendirir.
Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde interdisipliner ve multidisipliner ekip çalışması, rol ve sorumluluklarını etkili olarak yerine getirir.
Ulusal ve uluslararası gündemindeki olay, olgu ve gelişmeleri sağlık hizmet ve politikaları sağlıklı yaşam bağlamında analiz eder, değerlendirir.
Sağlık hizmetleri alanındaki gelişim ve değişimleri izleyerek bireysel mesleki gelişim ve değişim gereksinimlerini belirler.
Sağlık hizmetleri alanındaki problemleri belirlemeye, tanımlamaya ve çözme süreçlerinde eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme, uygun analitik ve modelleme tekniklerini uygular.
Sağlık hizmetlerini yürütmede etkili iletişim ve liderlik becerileri ile insan kaynakları süreçlerini organize eder / analiz eder.
Toplumsal sorumluluk ve duyarlılık bağlamında yaşadığı sosyal çevredeki diğer meslek grupları ile işbirliği içinde proje ve etkinlikler organize eder/ sonuçlarını analiz eder.
Sağlık hizmetlerinin ekonomik ve finansal analizini yapar, analiz verilerine dayalı stratejik plan geliştirir.
Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde planlanması, değerlendirilmesi ve iyileştirilmesinde bilgi yönetim sistemlerini etkili ve verimli kullanır.
Avrupa dil portfolyosu A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) mesleki gelişim ve değişimleri takip eder ve meslektaşlarıyla iletişimde kullanır.
Sağlık hizmetleri alanına ilişkin iş sağlığı ve güvenliği konularında sahip olduğu bilgi ve deneyimi tanı, çözüm üretimi ve uygulama aşamalarında kullanır.