Sağlık Kurumları İşletmeciliğiProgramı’nın eğitim esaslarını,sağlık hizmetlerinin temelyapısı ve karar alabilmebecerisi kazandırma yetisioluşturmaktadır.
Tarihçe
Bu bölüm Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde 2010 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olan öğrenciler Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans Diploması derecesi alarak mezun olurlar.
Kabul Koşulları
Sağlık Kurumları İşletmeciliği programına; önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınava ile YGS-6 puan türü sonuçlarına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Bu bölümü başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde; •İşletme •Sağlık İdaresi •Sağlık Kurumları İşletmeciliği •Sağlık Kurumları Yöneticiliği •Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci; dört yarıyıl, her bir yarıyıl için 30 AKTS toplam 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak, 4.00 üzerinden 2.00 ortalama ve notlarından herhangi birinin FF, FD ve DZ olmaması koşulu ile stajını tamamlayarak programdan mezun olabilir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Sağlık Kurum ve kuruluşları, Üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, Aile hekimlikleri, özel hastane ve kliniklerde, özel muayenehane hekimliklerinde, tıbbi yazılım (tıbbi dergi, bülten, abstrak vb.) şirketlerinde, Halen kadro sorunu olmakla birlikte, sağlık alanında bu konuda yetişmiş elamanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Kadro sorununun da gelecekte çözüleceği ümit edilmektedir. Ayrıca sayıları gittikçe artan özel hastanelerde de iş bulma şansı artmaktadır.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Sağlık Kurumlarıyla ilgili iş ve hizmet üretimine ilişkin süreçlerde sağlık ve iş güvenliğine ilişkin önlemleri alır.
Sağlık Kurumlarıyla ilgili iş ve hizmet üretimine ilişkin kurumsal organizasyon ve koordinasyonu etkili olarak sağlar.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri araştırmada ve meslektaşları ile iletişim kurmada bir yabancı dili (İngilizce) A2 düzeyinde etkili olarak kullanır.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği ile ilgili iş ve hizmet üretim sürecinde ulusal ve uluslararası normları ve mesleki etik değerlere uygun görev ve sorumluluklarını yerine getirir.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanı ile ilgili iş ve hizmet üretiminde ilgili bilgisayar yazılımlarını etkili bir şekilde kullanır.
Sahip olduğu Liderlik becerisi ve Sağlık Kurumlarında Kalite uygulamaları ile bilgisi Ekip çalışmalarında etkin rol alabilir.
Sağlık Kurumları ile ilgili iş ve hizmet üretim sürecinde büro yönetimi ve muhasebe işlemlerini etkili olarak uygular.
Tıbbi dokümantasyon bilgisi ve arşiv işlemlerini, tıbbi kayıtları, tıbbi raporlamaları ve mesleki yazışmaları etkili olarak yapar.
Sağlık Kurumları iş ve hizmet üretim sürecinde organizasyon yapısı ve yönetim alanındaki bilgi ve becerileri etkili olarak uygular.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Alanı ile ilgili temel kavram kuram yöntem yaklaşım ve modelleri açıklar/analiz eder.
Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanı ile ilgili bilgi birikimi ve değişimleri takip ederek mesleki gelişim gereksinimlerini belirler.
Sağlık alanında Hukuk ve mevzuat bilgisi ile uygulamaları yasal çerçevede yürütür.