Elektrik programının amacı; elektrik- elektronik devre ve bileşenlerinin temel ilke ve prensiplerini bilen, elektrik makinelerine ve güç sistemlerine kumanda edebilen, bilgisayar destekli baskı devre ve tesisat projelerini çizebilen, elektrikelektronik sistemlerinin bakım ve arıza bulma tekniklerinde bilgi ve uygulama yeteneği olan ara elemanlar yetiştirmektir.
Tarihçe
1993 yılından beri eğitim öğretim çalışmalarına devam etmektedir. Elektrik Programında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 3+1 eğitim modeline geçilmiştir. Öğrenciler 3+1 eğitim modelinde, 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı dersler ile 1 dönem işletmelerde uygulamalı eğitim alacaklardır.
Kazanılan Derece
Elektrik Teknikeri
Kabul Koşulları
Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, ÖSYSnin ilgili türde belirlenen TYT puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Elektrik Programından mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına girerek Mühendislik Fakültelerinin ve Teknoloji Fakültelerinin ilgili bölümlerinin lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Toplam 120 AKTS kredilik ders alarak mezun olunmaktadır.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Elektrik Programı mezunları, elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe, ulusal ve çok-uluslu şirketlerde, radyo ve TV yayın kuruluşlarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe proje çizim, araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde iş bulmaktadırlar.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Matematik konularındaalanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri açıklar/analiz eder.
Alanındaki sorunları temel düzeydeki alan bilgi ve becerilerini kullanarak verileri yorumlar ilgili sorunları analiz eder ve değerlendirir/ kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirir.
Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini ürün/hizmet üretiminde etkin kullanır.
Alanı ile ilgili teknik resim, bilgisayar destekli çizim, simülasyon programları ve çeşitli yazılımları kullanarak sistemleri ve bileşenlerini seçer/ temel boyutlandırma hesaplarını yaparak plan ve projeleri çizer.
Alanı ile ilgili uygulamalarda, öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında eleştirel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.
Alanı ile ilgili iş ve üretim süreçlerinde etkili iletişim becerilerini kullanır.
Alanı ile ilgili mesleki gelişime ilişkin bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyerekmesleki gelişim gereksinimlerini belirler.
Alanı ile ilgili iş ve üretim süreçlerinde tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, ulusal ve uluslararası hukuk normları, mesleki standartları ve mesleki etik değerleri esas alır.
Alanı ile ilgili iş ve üretim süreçlerinde iş güvenliği, işçi sağlığı, iş kazaları ve çevre koruma ve kalite standartlarına bağlı olarak üretimi gerçekleştirir.
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını iş ve üretim süreçlerinde etkili kullanır.
Sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçlerindeki gerekli rol ve sorumluluklarını yerine getirir.
Alanı ile ilgili üretim süreçlerinde bireysel ve takım çalışmasını gerektiren durumlardaki belirlenen gerekli rol ve sorumluluklarını etkili olarak yerine getirir.
Avrupa dil portfolyosu A2 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) alan ile ilgili gelişmeleri takip etme ve meslektaşları ile iletişimde etkili kullanır.