| 1 |
Lipidler ve Lipidlerin Sınıflandırılması; Basit Lipidler (Gliseridler, Mumlar), Bileşik Lipidler (Fosfolipidler, Serebrositler, Lipoproteinler), Türev Lipidler (Hidrokarbonlar, Alkoller) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 2 |
Türev Lipidler (Yağ asitleri); Yağ asitlerinin (Doymuş, Doymamış) sınıflandırılması ve adlandırılması |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 3 |
Yağların ve Yağ Asitlerinin Kimyasal Tepkimeleri (Hidrolizasyon Esterleşme ve Bunlarla İlgili Reaksiyonlar; Karboksil Gruplarının Girdiği Reaksiyonlar; Yağ Asidi Zincirinin Girdiği Reaksiyonlar; Hidroksil Gruplarının Girdiği Reaksiyonlar) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 4 |
Atmosferik Oksidasyon ve Yemeklik Yağların Bozulması (Otooksidasyon; Fotooksidasyon; Hidroperoksitlerin Girdiği Reaksiyonlar) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 5 |
Yağ Oksidasyonunun Genel Özellikleri; Yemeklik Yağların Bozulması |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 6 |
Yemeklik Yağlar ve Yağ Hammaddeleri; Yağ Hammaddelerinde Bozulma; |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 7 |
Yağlı Tohumlardan Yağ Çıkarılması (Hazırlık İşlemleri; Presyon, Ekstraksiyon) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 8 |
ARA SINAV |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 9 |
Yağların Rafinasyonu (Zamksı Maddelerin Uzaklaştırılması; Asitlik Giderme) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 10 |
Yağların Rafinasyonu (Ağartma; Koku Alma) |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 11 |
Margarin Üretimi |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 12 |
Margarin Üretimi |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 13 |
Zeytin yağı işleme teknolojisi Zeytin yağının muhafazası ve depolanması |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 14 |
Zeytin yağ üretim teknolojisi Zeytin yağının tanıma ve sınıflandırılması Zeytinin yağa işlenmesinde ön işlemler |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |
| 15 |
Yağ hidrojenasyonu Hidrojenasyonun esasları ve teknolojik yönleri |
Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap |
İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları |