GENEL MİKROBİYOLOJİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDB16105 5 2+2 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapma, kültür elde etme ile mikroskobik inceleme yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Mikrobiyolojik numune alma,Mikrobiyolojik besi yeri hazırlama,Mikroorganizmaların ekimi
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY
Dersi Verenler Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Lippincott MikrobiyolojiMikrobiyoloji (Simon BAKER, Caroline GRIFFITHS, Jane NICKLIN)
Notlar 1.HarriganWF, McCanceME (1976) Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press, London. 2. ICMSF (1978) Microorganisms in foods, vol. 2. The International Commission on Microbiological Specifications for Foods,Toronto, Canada. 3. Ünlütürk, A., ve Turantaş, F. (2003).Gıda Mikrobiyolosi, Meta Basım Matbacılık Hizmetleri, Bornova-İzmir. 4. Öner, M. (1996). Genel Mikrobiyoloji. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kitaplar Serisi No: 94. Bornova-İzmir. 5. Temiz, A. (1996). Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri, 274s., ISBN: 975-7527-76-9
Ön Hazırlık ve Dokümanlar -
Ödev http://tbmyogida.kirklareli.edu.tr/

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 10
Mühendislik Bilimleri% 20
Mühendislik Tasarımı% 20
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 10
Sağlık Bilimleri% 20
Alan Bilgisi% 20
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 7 98
Ara Sınavlar 1 4 4
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 4 4
Ödevler 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
  162 | AKTS Kredisi : 5

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık ve Dokümanlar
1 Mikrobiyolojinin tarihsel gelişimi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
2 Mikrobiyolojik numune alma Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
3 Sterilizasyon Ön Hazırlıkları, Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
4 Mikrobiyolojik besi yeri hazırlama Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
5 Mikrobiyoloik besi yeri hazırlama Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
6 Mikrobiyolojik analizler için dilüsyon hazırlama Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
7 Mikroorganizmaların ekimi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
8 Ara Sınav
9 İnkübasyon Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
10 Saf kültürler Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
11 Mikrobiyolojik preparat hazırlama Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
12 Mikroorganizmaların mikroskopla incelenmesi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
13 Mikrobiyal hücrelerin incelenmesi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
14 Mikroorganizmaların sayılması Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
15 Mikroorganizmaların morfolojik özellikleri Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Mikrobiyolojik numune alabilir.
2 Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapabilir.
3 Kültür Elde edebilir.
4 Mikrobiyolojik kültür saflaştırma yapabilir.
5 Mikroskobik İnceleme Yapabilir.
6 Mikroorganizmaların morfolojik özelliklerini kavrayabilir.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 44342324232
Ö2 45432453442
Ö3 34523433242
Ö4 44433344532
Ö5 34535424542
Ö6 34345345332

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek