SEKTÖREL ORGANİZASYON

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDB18111 2 2+0 2 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıda sektörü hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olması.
Dersin İçeriği Gıda sektörü temsilcilerinin kariyer yolculuklarını, görev tanımlarını, sektörün tanıtımını ve istihdam edilecek teknikerlerde aranan özellikler gibi konularda öğrencileri bilgilendirmesi.
Dersin Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY
Dersi Verenler Öğr.Gör. GİZEM PAKSOY
Dersin Yardımcıları Yok
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Gıda Teknolojisi Prof. Dr. Sıdıka Bulduk Ekim 2016 / 8. Baskı / 391 Syf.
Notlar Teknik geziler ve tanıtımlar
Ön Hazırlık ve Dokümanlar İlgili öğretim elemanının ders notları
Ödev Yok

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 10
Mühendislik Bilimleri% 40
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 10
Fen Bilimleri% 30
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 10
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 15 2 30
Sınıf Dışı Ç. Süresi 15 1 15
Ara Sınavlar 1 5 5
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 10 10
Ödevler 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
  60 | AKTS Kredisi : 2

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık ve Dokümanlar
1 Sektör tanıtımı Anlatım İlgili Öğr.elemamının ders notları
2 Sektör tanıtımı Anlatım İlgili Öğr.elemamının ders notları
3 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
4 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
5 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
6 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
7 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
8 Ara sınav Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
9 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
10 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
11 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
12 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
13 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
14 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları
15 Sektör tanıtımı Anlatım ve Soru Cevap İlgili Öğr.elemamının ders notları

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 İşletme organizasyon şemasını kavrar.
2 Fabrika bölümlerini açıklar.
3 Gıda teknikerinin sektördeki iş alanlarını kavrar.
4 Gıda sektörü hakkında bilgi edinir.
5 Gıda üretim tekniklerini inceler ve analiz eder.
6 Üretim ve personel hijyeninin önemini kavrar.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 45434453552
Ö2 45435353552
Ö3 54334353552
Ö4 44434343542
Ö5 44435453552
Ö6 54335453552

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek