Ders Genel Bilgileri
Ders Kodu |
AKTS |
T+U+L |
Kredi |
Ders Türü |
GDB18111 |
2 |
2+0 |
2 |
Zorunlu |
Ders Linki (Türkçe) :
|
Ders Linki (İngilizce) :
|
Dersin Dili |
Türkçe |
Dersin Düzeyi |
Ön Lisans |
Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Türü |
Zorunlu |
Dersin Amacı |
Gıda sektörü hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olması. |
Dersin İçeriği |
Gıda sektörü temsilcilerinin kariyer yolculuklarını, görev tanımlarını, sektörün tanıtımını ve istihdam edilecek teknikerlerde aranan özellikler gibi konularda öğrencileri bilgilendirmesi. |
Dersin Ön Koşulları |
Yok |
Dersin Koordinatörü |
Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY |
Dersi Verenler |
Öğr.Gör. GİZEM PAKSOY |
Dersin Yardımcıları |
Yok |
Staj Durumu |
Yok |
|
Dersin Kaynakları
Kaynaklar |
Gıda Teknolojisi Prof. Dr. Sıdıka Bulduk Ekim 2016 / 8. Baskı / 391 Syf. |
Notlar |
Teknik geziler ve tanıtımlar |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
İlgili öğretim elemanının ders notları |
Ödev |
Yok |
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler | % 10 |
---|
Mühendislik Bilimleri | % 40 |
---|
Mühendislik Tasarımı | % 0 |
---|
Sosyal Bilimler | % 0 |
---|
Eğitim Bilimleri | % 10 |
---|
Fen Bilimleri | % 30 |
---|
Sağlık Bilimleri | % 0 |
---|
Alan Bilgisi | % 10 |
|
Değerlendirme Ölçütleri |
Yarı Yıl Çalışmaları |
Sayısı |
Katkı |
Ara Sınav |
1 |
% 40 |
Kısa Sınav |
0 |
% 0 |
Ödev |
0 |
% 0 |
Devam |
0 |
% 0 |
Uygulama |
0 |
% 0 |
Proje |
0 |
% 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
% 60 |
Arazi Çalışması |
0 |
% 0 |
Atölye Çalışması |
0 |
% 0 |
Laboratuvar |
0 |
% 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama |
0 |
% 0 |
Toplam |
2
|
% 100
|
|
AKTS Hesaplama İçeriği |
Etkinlik |
Sayısı |
Süresi (Saat) |
Toplam İş Yükü |
Ders Süresi |
15 |
2 |
30 |
Sınıf Dışı Ç. Süresi |
15 |
1 |
15 |
Ara Sınavlar |
1 |
5 |
5 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
10 |
10 |
Ödevler |
0 |
0 |
0 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
|
60 | AKTS Kredisi : 2
|
|
Ders Konuları
Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
1 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
2 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
3 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
4 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
5 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
6 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
7 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
8 |
Ara sınav |
Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
9 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
10 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
11 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
12 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
13 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
14 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
15 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
|
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
# |
Açıklama |
1 |
İşletme organizasyon şemasını kavrar. |
2 |
Fabrika bölümlerini açıklar. |
3 |
Gıda teknikerinin sektördeki iş alanlarını kavrar. |
4 |
Gıda sektörü hakkında bilgi edinir. |
5 |
Gıda üretim tekniklerini inceler ve analiz eder. |
6 |
Üretim ve personel hijyeninin önemini kavrar. |
|
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
|
P1 |
P2 |
P3 |
P4 |
P5 |
P6 |
P7 |
P8 |
P9 |
P10 |
P11 |
Ö1 |
4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
Ö2 |
4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
Ö3 |
5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
Ö4 |
4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 2 |
Ö5 |
4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
Ö6 |
5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Katkı Düzeyi: 0:Yok 1:Çok Düşük 2:Düşük 3:Orta 4:Yüksek 5:Çok Yüksek