Ders Genel Bilgileri
| Ders Kodu |
AKTS |
T+U+L |
Kredi |
Ders Türü |
| GDB18111 |
2 |
2+0 |
2 |
Zorunlu |
|
Ders Linki (Türkçe) :
|
|
Ders Linki (İngilizce) :
|
| Dersin Dili |
Türkçe |
| Dersin Düzeyi |
Ön Lisans |
| Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
| Dersin Türü |
Zorunlu |
| Dersin Amacı |
Gıda sektörü hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olması. |
| Dersin İçeriği |
Gıda sektörü temsilcilerinin kariyer yolculuklarını, görev tanımlarını, sektörün tanıtımını ve istihdam edilecek teknikerlerde aranan özellikler gibi konularda öğrencileri bilgilendirmesi. |
| Dersin Ön Koşulları |
Yok |
| Dersin Koordinatörü |
Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY |
| Dersi Verenler |
Öğr.Gör. GİZEM PAKSOY |
| Dersin Yardımcıları |
Yok |
| Staj Durumu |
Yok |
|
Dersin Kaynakları
| Kaynaklar |
Gıda Teknolojisi Prof. Dr. Sıdıka Bulduk Ekim 2016 / 8. Baskı / 391 Syf. |
| Notlar |
Teknik geziler ve tanıtımlar |
| Döküman |
İlgili öğretim elemanının ders notları |
| Ödev |
Yok |
|
Ders Yapısı
| Matematik ve Temel Bilimler | % 10 |
|---|
| Mühendislik Bilimleri | % 40 |
|---|
| Mühendislik Tasarımı | % 0 |
|---|
| Sosyal Bilimler | % 0 |
|---|
| Eğitim Bilimleri | % 10 |
|---|
| Fen Bilimleri | % 30 |
|---|
| Sağlık Bilimleri | % 0 |
|---|
| Alan Bilgisi | % 10 |
|
| Değerlendirme Ölçütleri |
| Yarı Yıl Çalışmaları |
Sayısı |
Katkı |
| Ara Sınav |
1 |
% 40 |
| Kısa Sınav |
0 |
% 0 |
| Ödev |
0 |
% 0 |
| Devam |
0 |
% 0 |
| Uygulama |
0 |
% 0 |
| Proje |
0 |
% 0 |
| Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
% 60 |
| Arazi Çalışması |
0 |
% 0 |
| Atölye Çalışması |
0 |
% 0 |
| Laboratuvar |
0 |
% 0 |
| Sunum/Seminer Hazırlama |
0 |
% 0 |
| Toplam |
2
|
% 100
|
|
| AKTS Hesaplama İçeriği |
| Etkinlik |
Sayısı |
Süresi (Saat) |
Toplam İş Yükü |
| Ders Süresi |
15 |
2 |
30 |
| Sınıf Dışı Ç. Süresi |
15 |
1 |
15 |
| Ara Sınavlar |
1 |
5 |
5 |
| Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
10 |
10 |
| Ödevler |
0 |
0 |
0 |
| Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
| |
60 | AKTS Kredisi : 2
|
|
Ders Konuları
| Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Döküman |
| 1 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 2 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 3 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 4 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 5 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 6 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 7 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 8 |
Ara sınav |
Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 9 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 10 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 11 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 12 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 13 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 14 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
| 15 |
Sektör tanıtımı |
Anlatım ve Soru Cevap |
İlgili Öğr.elemamının ders notları |
|
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
| # |
Açıklama |
| 1 |
İşletme organizasyon şemasını kavrar. |
| 2 |
Fabrika bölümlerini açıklar. |
| 3 |
Gıda teknikerinin sektördeki iş alanlarını kavrar. |
| 4 |
Gıda sektörü hakkında bilgi edinir. |
| 5 |
Gıda üretim tekniklerini inceler ve analiz eder. |
| 6 |
Üretim ve personel hijyeninin önemini kavrar. |
|
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
| |
P1 |
P2 |
P3 |
P4 |
P5 |
P6 |
P7 |
P8 |
P9 |
P10 |
P11 |
|
Ö1 |
4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Ö2 |
4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Ö3 |
5 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Ö4 |
4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 2 |
|
Ö5 |
4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Ö6 |
5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 |
|
Katkı Düzeyi: 0:Yok 1:Çok Düşük 2:Düşük 3:Orta 4:Yüksek 5:Çok Yüksek