ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDB18203 4 2+0 2 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Etin beslenmedeki yeri ve önemi, Etin histolojik, fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri, et kesim yöntemleri, etlerde kesim sonrası oluşan değişiklikler, et koruma yöntemleri ve et ürünleri teknolojisi, su ürünleri ve kanatlı etler teknolojisi konularında öğrencilere bilgi kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Yazılı, Sözlü Anlatım. Power point sunumu
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Dr. Oğuzhan NOGAY
Dersi Verenler Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar hocanın ders notları
Notlar İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
Ön Hazırlık ve Dokümanlar -
Ödev

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 20
Mühendislik Bilimleri% 20
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 20
Sağlık Bilimleri% 20
Alan Bilgisi% 20
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 2 28
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 5 70
Ödevler 1 6 6
Ara Sınavlar 1 1 1
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 1 1
Kısa Sınav 0 0 0
  106 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık ve Dokümanlar
1 Etin Tanımı Ve İnsan Beslenmesindeki Yeri. Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
2 Etin Yapısı, Bileşenleri Ve Bileşenlerin Özellikleri Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
3 Kasaplık Hayvanların Kesimi Ve Kesim Metotları Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
4 Gövde Etlerin Kalite Nitelikleri Ve Parçalanmaları Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
5 Gövde Etlerde Kesimden Sonra Meydana Gelen Değişiklikler Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
6 Gövde Etlerde Kesimden Sonra Meydana Gelen Değişiklikler Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
7 Et Ve Et Ürünlerinin Muhafaza Yöntemleri Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
8 Ara sınav
9 Et Ve Et Ürünlerinin Muhafaza Yöntemleri Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
10 Sucuk, Salam Ve Sosis, Pastirma, Kavurma Üretim Teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
11 Sucuk, Salam Ve Sosis, Pastirma, Kavurma Üretim Teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
12 Sucuk, Salam Ve Sosis, Pastirma, Kavurma Üretim Teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
13 Su Ürünleri Teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
14 Kanatli Etleri İsleme Teknolojisi. Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları
15 Kanatli Etleri İsleme Teknolojisi. Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap İlgili Öğretim Elemanının Ders Notları

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Etin tanımını yapar.
2 Taze et ürünleri üretim tekniklerini sıralayabilir.
3 İşlenmiş et ürünleri özellikleri ve işleme yöntemlerini açıklayabilir.
4 Kanatlı etin özellikleri ve işleme yöntemlerini açıklar.
5 Su ürünleri özellikleri ve işleme yöntemlerini açıklar.
6 Dondurulmuş et ürünlerinin tekniklerini sıralar.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 44334433331
Ö2 34533545431
Ö3 45554555531
Ö4 25455535451
Ö5 45525455451
Ö6 54535453251

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek