Ders Genel Bilgileri
Ders Kodu |
AKTS |
T+U+L |
Kredi |
Ders Türü |
GDB18205 |
5 |
2+2 |
3 |
Zorunlu |
Ders Linki (Türkçe) :
|
Ders Linki (İngilizce) :
|
Dersin Dili |
Türkçe |
Dersin Düzeyi |
Ön Lisans |
Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Türü |
Zorunlu |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği |
Çay üretim teknolojisi, Kakao ve çikolata üretim teknolojisi, Bal üretim teknolojisi, Tahin helvası üretim teknolojisi, Ketçap üretim teknolojisi, Mayonez üretim teknolojisi, Yumuşak şeker üretim teknolojisi, Sert şeker üretim teknolojisi, Toz gıda ürünleri üretim teknolojisi. |
Dersin Ön Koşulları |
Temel gıda teknolojisi bilgisi. |
Dersin Koordinatörü |
Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY |
Dersi Verenler |
Öğr.Gör. NECDET BİKBAY |
Dersin Yardımcıları |
. |
Staj Durumu |
Yok |
|
Dersin Kaynakları
Kaynaklar |
Altan, “Özel Gıdalar Teknolojisi Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Yayın No:178, Adana, 2005 |
Notlar |
|
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
- |
Ödev |
http://tbmyogida.kirklareli.edu.tr/ |
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler | % 20 |
---|
Mühendislik Bilimleri | % 20 |
---|
Mühendislik Tasarımı | % 0 |
---|
Sosyal Bilimler | % 0 |
---|
Eğitim Bilimleri | % 0 |
---|
Fen Bilimleri | % 20 |
---|
Sağlık Bilimleri | % 20 |
---|
Alan Bilgisi | % 20 |
|
Değerlendirme Ölçütleri |
Yarı Yıl Çalışmaları |
Sayısı |
Katkı |
Ara Sınav |
1 |
% 40 |
Kısa Sınav |
0 |
% 10 |
Ödev |
0 |
% 0 |
Devam |
0 |
% 0 |
Uygulama |
0 |
% 0 |
Proje |
0 |
% 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
% 50 |
Arazi Çalışması |
0 |
% 0 |
Atölye Çalışması |
0 |
% 0 |
Laboratuvar |
0 |
% 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama |
0 |
% 0 |
Toplam |
2
|
% 100
|
|
AKTS Hesaplama İçeriği |
Etkinlik |
Sayısı |
Süresi (Saat) |
Toplam İş Yükü |
Ders Süresi |
14 |
5 |
70 |
Sınıf Dışı Ç. Süresi |
10 |
2 |
20 |
Ara Sınavlar |
1 |
5 |
5 |
Ödevler |
5 |
9 |
45 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
0 |
0 |
0 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
|
140 | AKTS Kredisi : 5
|
|
Ders Konuları
Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
1 |
Çay üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
2 |
Çay üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
3 |
Kakao ve çikolata teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/ güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
4 |
Kakao ve çikolata üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
5 |
Bal üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
6 |
Bal üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
7 |
Tahin helvası üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
8 |
Ara Sınav |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
9 |
Ketçap üretim teknolojisi |
Sınav sorularının ve cevap anahtarının hazırlanması |
Sınav soruları ve cevap anahtarıYoklama kağıdı |
10 |
Mayonez üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
11 |
Yumuşak şeker üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
12 |
Yumuşak seker üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
13 |
Sert şeker üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
14 |
Sert şeker üretim teknolojisi |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
15 |
Final Sınavı |
Slaytların hazırlanması/güncellenmesi |
SlaytlarDers notları |
|
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
# |
Açıklama |
1 |
Çay üretimi teknolojisini değerlendirebillir. |
2 |
Kakao ve çikolata üretim teknolojisini değerlendirebilir. |
3 |
Tahin helvası üretim teknolojisini değerlendirebilir. |
4 |
Ketçap ve mayonez üretim teknolojisini değerlendirebilir. |
5 |
Kahve üretim teknolojisini değerlendirebilir. |
6 |
Boza üretim teknolojisini değerlendirebilir. |
|
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
|
P1 |
P2 |
P3 |
P4 |
P5 |
P6 |
P7 |
P8 |
P9 |
P10 |
P11 |
Ö1 |
3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 |
Ö2 |
4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 |
Ö3 |
3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 |
Ö4 |
3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 |
Ö5 |
3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 |
|
Katkı Düzeyi: 0:Yok 1:Çok Düşük 2:Düşük 3:Orta 4:Yüksek 5:Çok Yüksek