ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDB18205 5 2+2 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Çay üretim teknolojisi, Kakao ve çikolata üretim teknolojisi, Bal üretim teknolojisi, Tahin helvası üretim teknolojisi, Ketçap üretim teknolojisi, Mayonez üretim teknolojisi, Yumuşak şeker üretim teknolojisi, Sert şeker üretim teknolojisi, Toz gıda ürünleri üretim teknolojisi.
Dersin Ön Koşulları Temel gıda teknolojisi bilgisi.
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör.Dr. OĞUZHAN NOĞAY
Dersi Verenler Öğr.Gör. NECDET BİKBAY
Dersin Yardımcıları .
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Altan, “Özel Gıdalar Teknolojisi Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Yayın No:178, Adana, 2005
Notlar
Ön Hazırlık ve Dokümanlar -
Ödev http://tbmyogida.kirklareli.edu.tr/

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 20
Mühendislik Bilimleri% 20
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 20
Sağlık Bilimleri% 20
Alan Bilgisi% 20
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 5 70
Sınıf Dışı Ç. Süresi 10 2 20
Ara Sınavlar 1 5 5
Ödevler 5 9 45
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
  140 | AKTS Kredisi : 5

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık ve Dokümanlar
1 Çay üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
2 Çay üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
3 Kakao ve çikolata teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
4 Kakao ve çikolata üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
5 Bal üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
6 Bal üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
7 Tahin helvası üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
8 Ara Sınav -Sınav -
9 Ketçap üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
10 Mayonez üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
11 Yumuşak şeker üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
12 Yumuşak seker üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
13 Sert şeker üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
14 Sert şeker üretim teknolojisi Anlatım, sunum, problem çözme ve soru-cevap Prof.Dr Arsan Bilişli Özel gıdalar
15 Final Sınavı -Sınav --

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Çay üretimi teknolojisini değerlendirebillir.
2 Kakao ve çikolata üretim teknolojisini değerlendirebilir.
3 Tahin helvası üretim teknolojisini değerlendirebilir.
4 Ketçap ve mayonez üretim teknolojisini değerlendirebilir.
5 Kahve üretim teknolojisini değerlendirebilir.
6 Boza üretim teknolojisini değerlendirebilir.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 34554345443
Ö2 44554445443
Ö3 34554345443
Ö4 34554445443
Ö5 34554345443

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek