İleri Et İşleme Teknolojisi

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDM21705 6 3+0 3 Seçmeli
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Et nevilerini, et ürünleri üretim proseslerini öğretmek ve et sektöründeki yeni gelişmeleri aktarmak.
Dersin İçeriği Etlerin özellikleri, Et ürünlerinin üretim prosesleri ve et sektöründeki yeni gelişmeler.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Bayram ÇETİN
Dersi Verenler Doç. Dr. Bayram ÇETİN
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar 1. Gürbüz Ü., Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et Muayenesi, Ders Kitabı,
Notlar -
Döküman -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 10
Mühendislik Tasarımı% 20
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 70
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 30
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 1 % 20
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 3 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 6 84
Ödevler 1 10 10
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Kısa Sınav 0 0 0
  166 | AKTS Kredisi : 6

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Karkas ve et ürünlerinde kalite ilişkisi Anlatım-Soru Cevap Ders notları
2 Et ürünleri işleme metotları Anlatım-Soru Cevap Ders notları
3 Fermente et ürünleri ve starter kültürler Anlatım-Soru Cevap Ders notları
4 Emülsiyon tipi et ürünleri Anlatım-Soru Cevap Ders notları
5 Kurutulmuş et ürünleri Anlatım-Soru Cevap Ders notları
6 Yeniden yapılandırma teknikleri Anlatım-Soru Cevap Ders notları
7 Isıl işlem ve D, F, Z değerlerinin hesaplanması Anlatım-Soru Cevap Ders notları
8 Kürleme, tütsüleme ve parça halinde üretilen et ürünleri Anlatım-Soru Cevap Ders notları
9 Taze et ürünleri ve depolama Anlatım-Soru Cevap Ders notları
10 Taze ve işlenmiş et ürünlerinde ambalajlama Anlatım-Soru Cevap Ders notları
11 Et ürünlerinde hijyen ve kalite Anlatım-Soru Cevap Ders notları
12 Et ürünlerinde hijyen ve kalite Anlatım-Soru Cevap Ders notları
13 Et ürünleri işleme de son gelişmeler Anlatım-Soru Cevap Ders notları
14 Et ürünleri işleme de son gelişmeler Anlatım-Soru Cevap Ders notları

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Et kalitesi ve et ürünleri işleme teknolojilerini bilir
2 Et sektörüne yönelik hijyen ve kalite gerekliliklerini bilir
3 Et ve et ürünleri işleme teknolojisinde yeni teknolojik gelişmelere vakıf olur
4 Et kalitesini bilir
5 Mezbaha atık ve artıklarının nasıl değerlendirileceğini bilir

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14
Ö1 54543543334343
Ö2 44554433454343
Ö3 43334435543254
Ö4 33333445453453
Ö5 54445335423343

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek