İleri Et İşleme Teknolojisi

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GDM21705 6 3+0 3 Seçmeli
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Et nevilerini, et ürünleri üretim proseslerini öğretmek ve et sektöründeki yeni gelişmeleri aktarmak.
Dersin İçeriği Etlerin özellikleri, Et ürünlerinin üretim prosesleri ve et sektöründeki yeni gelişmeler.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Bayram ÇETİN
Dersi Verenler Doç. Dr. Bayram ÇETİN
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar 1. Gürbüz Ü., Mezbaha Bilgisi ve Pratik Et Muayenesi, Ders Kitabı,
Notlar -
Ön Hazırlık ve Dokümanlar -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 10
Mühendislik Tasarımı% 20
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 70
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 30
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 1 % 20
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 3 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 6 84
Ödevler 1 10 10
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Kısa Sınav 0 0 0
  166 | AKTS Kredisi : 6

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ön Hazırlık ve Dokümanlar
1 Karkas ve et ürünlerinde kalite ilişkisi
2 Et ürünleri işleme metotları
3 Fermente et ürünleri ve starter kültürler
4 Emülsiyon tipi et ürünleri
5 Kurutulmuş et ürünleri
6 Yeniden yapılandırma teknikleri
7 Isıl işlem ve D, F, Z değerlerinin hesaplanması
8 Kürleme, tütsüleme ve parça halinde üretilen et ürünleri
9 Taze et ürünleri ve depolama
10 Taze ve işlenmiş et ürünlerinde ambalajlama
11 Et ürünlerinde hijyen ve kalite
12 Et ürünlerinde hijyen ve kalite
13 Et ürünleri işleme de son gelişmeler
14 Et ürünleri işleme de son gelişmeler

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Et kalitesi ve et ürünleri işleme teknolojilerini bilir
2 Et sektörüne yönelik hijyen ve kalite gerekliliklerini bilir
3 Et ve et ürünleri işleme teknolojisinde yeni teknolojik gelişmelere vakıf olur
4 Et kalitesini bilir
5 Mezbaha atık ve artıklarının nasıl değerlendirileceğini bilir

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5
Ö1 34343
Ö2 34242
Ö3 43253
Ö4 33333
Ö5 23343

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek