GASTRONOMİ TURİZMİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GMS19205 4 3+0 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu dersin amacı, gastronomi turizmi hakkında bilgi vermektir.
Dersin İçeriği Gastronomi ve ilişkili kavramlarGastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi MELTEM YALÇIN KAYIKÇI
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
Notlar GASTRONOMİ VE TURİZM Doç. Dr. Hülya Kurgun, Yrd. Doç. Dr. Demet Bağıran Özşeker DETAY YAYINCILIK
Döküman -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 100
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 15 3 45
Sınıf Dışı Ç. Süresi 15 3 45
Ödevler 0 0 0
Ara Sınavlar 1 15 15
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 15 15
Kısa Sınav 0 0 0
  120 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Derse ilişkin genel bilgilendirme ve açıklamalar, genel kavramlar Anlatım GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
2 Yemek, kültür ve turizm arasındaki ilişkiler Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
3 Gastronomiye giriş, gastronomiye ilişkin kavramsal açıklamalar Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
4 Gastronomi kavramının gelişim süreci ve diğer bilimlerle ilişkisi, gastronomi ile ilgili temel kavramlar Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
5 Gastronomi Turizmi, önemi ve gastronomi turizminin kaynakları Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
6 Sürdürülebilirlik ve gastronomi ilişkisi, sürdürülebilir gastronomi turizmi Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
7 Konulara ilişkin genel tekrar ve değerlendirme Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
8 Vize Sınavı - -
9 Küreselleşme ve yerelleşme ekseninde gastronomi Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
10 Gastronomi Trendleri Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
11 Gastronomy Trends Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
12 Gastronomi Trendleri Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
13 Gastronomi turizmi cazibe unsurları Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
14 Gastronomi turizmi seyahat motivasyonları Anlatım, sunum, tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
15 Gastronomi turizminde pazarlama yaklaşımları -Anlatım, Sunum ve Tartışma GASTRONOMİ TURİZMİ Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Doç. Dr. Barış Erdem, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Yrd. Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz DETAY YAYINCILIK
16 Final Sınavı - -

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Gastronomi ve temel kavramlarını tanımlar, gastronomi turizmini açıklar.
2 Turistik ürün olarak gastronominin önemini açıklar.
3 Gastronomi ve sürdürülebilirlik ilişkisini açıklar.
4 Gastronomiyi küreselleşme ve yerelleşme ekseninde yorumlar, gastronomi turizmine etkilerini açıklar.
5 Gastronomi alanındaki birtakım yeni trendleri açıklar.
6 Türk mutfağının genel özelliklerini ve turizm açısından önemini açıklar.
7 Gastronomi turizmi kapsamında öne çıkan bazı ülkelerin mutfaklarının genel özelliklerini bilir ve gastronomi turizmi açısından önemini açıklar.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 44434545554
Ö2 44444544545
Ö3 44454544555
Ö4 44444444445
Ö5 45544444445
Ö6 44545544455
Ö7 44334334435

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek