SOĞUK MUTFAK

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GMS19403 5 2+0 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders genel olarak öğrencinin soğuk mutfağa ilişkin genel kavramları anlamalarını ve soğuk mutfak uygulamalarına hakim olmasını amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği Bu ders soğuk mutfağa yönelik salata, soslar, mezeler, ordörvler, sandiviçler ve tasarımlara yönelik uygulamaları içerir.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ
Dersi Verenler Öğr. Gör. Raşit BAKAN
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Ders Notları
Notlar The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger: The Art and Craft of the Cold Kitchen. John Wiley and Sons İnc, New Jersey. Turkan, C. (2012). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
Döküman -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 100
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 1 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 3 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 3 15 45
Ara Sınavlar 1 20 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Ödevler 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
  141 | AKTS Kredisi : 5

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Soğuk mutfağın tanımlamak, soğuk mutfak çeşitleri ve ilgili kavramlar Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
2 Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
3 Salataları hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
4 Mezeleri hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
5 Ordövr çeşitlerini hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
6 Ordövr çeşitlerini hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
7 Soğuk sandviç hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
8 Ara Sınav - -
9 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
10 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
11 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
12 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
13 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak Anlatım, Uygulama ve Soru-Cevap The Culinary İnstitute of America. (2008). Garde Manger
15 Tekrar - -

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Soğuk mutfak kavramını anlar.
2 Ordövr, meze ve sandviç hazırlar.
3 Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlar.
4 Soğuk tabak ve dekor hazırlar.
5 Küresel anlamda soğuk mutfağı değerlendirir.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 22444343434
Ö2 22444344454
Ö3 22444344555
Ö4 22444445454
Ö5 22545444443

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek