MENÜ YÖNETİMİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GMS19405 4 3+0 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin temel amacı, menü planlama ve tasarım alanında etkili gıda ve içecek yönetimi için bir temel oluşturmasıdır.
Dersin İçeriği Yiyecek ve içecek menülerinin planlanması ve gelişiminin incelenmesi ve hem satış aracı hem de iletişim yardımı olarak önemli rolleri.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi Bahar BAYINDIR
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Temizkan P. ve Cankül D. (2019). Menü Yönetimi. Detay Yayıncılık.
Notlar -
Döküman -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 100
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 30
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 1 % 20
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 3 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 15 3 45
Sınıf Dışı Ç. Süresi 5 3 15
Ödevler 1 20 20
Ara Sınavlar 1 20 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
  120 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Giriş: Menü-Yemek Hizmet Yönetiminin Temelleri Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
2 Menülerin Tarihi Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
3 Menü Türlerini Keşfetme Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
4 Menü Türlerini Keşfetme Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
5 Menülerin Tasarımı ve Düzeni Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
6 Menülerin Tasarımı ve Düzeni Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
7 Menü Fiyatlandırma Uygulamaları Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
8 Vize sınavı Ara Sınav -
9 Menü Geliştirme Analizi Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
10 Beverage Menus Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
11 Ziyafet ve Toplantı Menüleri Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
12 Menü Mühendisliği Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
13 Ünlü şef menüleri Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
14 Tarihi Menüler Anlatım Yöntemi ve Soru Cevap Tekniği Ders Materyalleri
15 Tekrar - -

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Menü kavramını, menü türlerini ve yiyecek içecek sektörü için menünün önemini anlar.
2 Menü planlaması ve tasarımını kavrayabilir.
3 Menü fiyatlama ve menü analizi konularını kavrayabilir.
4 Restoran menü yönetim süreçleri ile ilgili çalışmaları takip eder.
5 Restoran menü planlama, tasarım, fiyatlama, analiz, geliştirme, performans ve mühendisliği konusunda literatürden örnekler verir.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 13432343343
Ö2 23422243343
Ö3 14332223343
Ö4 23433123333
Ö5 22223323223

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek