ULUSLARARASI GASTRONOMİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GMS19409 4 2+0 2 Seçmeli
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste gastronomiyi kıta ve ülke esasına göre incelemek ve ülkelerin yemek kültürleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları unsurları öğretmek amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği Bu ders, küresel, kıtasal ve yerel mutfakların temel farklılıklarının değerlendirilmesini içerir.
Dersin Ön Koşulları -
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN
Dersi Verenler Öğr. Gör. Hikmet Can ÇETİN
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Ders Notları
Notlar Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
Döküman -
Ödev Öğrenciler tarafından dersin konusuna ilişkin makale incelemesi ve sunumu gerçekleştirilecektir.

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 50
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 50
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 3 42
Ara Sınavlar 1 20 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
Ödevler 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
  124 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Uluslararası Gastronomiye Genel Bakış Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
2 Kavramlar 1 Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
3 Kavramlar 2 Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
4 İtalyan Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
5 Fransız Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
6 İspanyol Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
7 İskandinav Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
8 Vize Sınavı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
9 Kuzey Amerika Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
10 Orta Amerika Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
11 Güney Amerika Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
12 Çin Mutfağı Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
13 Uluslararası Gastronomi Literatürü 1 Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,
14 Uluslararası Gastronomi Literatürü 2 Anlatım, sunum, tartışma Sarıışık, M. (2019).ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve ReçetelerMichael F. Nenes (2009).International Cuisine. J ohnwiley & Sons,

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Küresel ve yerel mutfağı anlar.
2 Kıta mutfaklarının temel özelliklerini karşılaştırır
3 Ülke mutfaklarının temel özelliklerini karşılaştırır.
4 Küreselleşmenin yerel mutfaklar üzerindeki etkisini değerlendirir.
5 Uluslararası anlamda mutfak yönelimlerini değerlendirir.
6 Mutfak kültürü etkileşimini açıklayabilir.
7 Uluslararası gastronomi ile ilişkili bilimsel çalışmaları inceleyebilir ve sunum yapabilir.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 33333333533
Ö2 34333333533
Ö3 43353353553
Ö4 33343333534
Ö5 33443232334
Ö6 44343444555
Ö7 33443433555

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek