ZİYAFET YÖNETİMİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
GMS19413 4 2+0 2 Seçmeli
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrencinin bu derste ziyafetin anlamını öğrenme, ziyafet öncesi planlama ve hazırlık yapma, ziyafet esnasında personeli ve işleri organize etme, kokteyl organizasyonu yapma, müzik eğlence aktivitesini organize etme, misafir ilişkilerinde dikkat etmesi gereken unsurlar gibi yeterlikleri kazanması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Ziyafet sözleşmesi, ziyafet organizasyonları içerisinde yer alan faaliyetler, ziyafet satışı, ziyafetlerde misafir ilişkileri
Dersin Ön Koşulları Dersin bir ön koşulu veya eş koşulu yoktur.
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kesici
Dersi Verenler Doç. Dr. Bilal DEVECİ
Dersin Yardımcıları dersin yardımcısı bulunmamaktadır.
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Ders Notları
Notlar 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
Döküman -
Ödev ödev koşulu yoktur.

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 0
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 100
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 3 10 30
Ara Sınavlar 1 20 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
  112 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Ziyafetin anlamı, önemi Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
2 Ziyafet organizasyonlarının kapsamı Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
3 Ziyafet bölümü çalışanları, bölümün organizasyon yapısı Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
4 Ziyafet menüleri Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
5 Ziyafet anlaşması, ziyafet emri Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
6 Ziyafet salonları, ekipmanları Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
7 Ziyafet öncesi yapılan planlamalar Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
8 Vize Sınavı Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
9 Ziyafet için ses sistemi, müzik, süsleme gibi ek hizmetleri organize etme Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
10 Ziyafet sonrası yapılan işler ve kontroller Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
11 Ziyafet satışı Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
12 Ziyafetlerde müşteri ilişkileri Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
13 Genel tekrar Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
14 Genel tekrar Anlatım, sunum, tartışma 1.Koçak, N. Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2006.2.Yılmaz, Y.Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Detay Yayıncılık, Ankara, 2007
15 Tekrar - -

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 Ziyafetin anlamını kavrama
2 Ziyafet hizmetleri organizasyonunu gerçekleştirme
3 Ziyafet satışlarını analiz etme
4 Ziyafet menülerini oluşturur ve değerlendirir
5 Ziyafet planlamasını yürütür.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 42333332323
Ö2 43444344343
Ö3 34443434444
Ö4 44444444444
Ö5 44444445445

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek