Ders Genel Bilgileri
Ders Kodu |
AKTS |
T+U+L |
Kredi |
Ders Türü |
GMS22716 |
5 |
3 |
3 |
Seçmeli |
Ders Linki (Türkçe) :
|
Ders Linki (İngilizce) :
|
Dersin Dili |
Türkçe |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Türü |
Seçmeli |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, gastronomi alanında etkili iletişim stratejilerinin temel prensiplerini öğretmektir. Öğrencilerin, gastronomi sektöründe markalaşma, halkla ilişkiler, dijital medya ve tüketici davranışlarını anlamalarını sağlamak; aynı zamanda gastronomik ürün ve hizmetlerin tanıtımı için yenilikçi ve etkili iletişim kampanyaları geliştirme becerisi kazandırmayı hedefler. |
Dersin İçeriği |
Ders, gastronomi sektöründe iletişim stratejilerinin temelleriyle başlar. Gıda markalarının kimlik oluşturma süreçleri, hedef kitle analizi, hikâye anlatımı (storytelling) ve içerik oluşturma konuları ele alınır. Dijital medya platformları, influencer pazarlama, kriz yönetimi, sürdürülebilirlik temalı iletişim kampanyaları ve gastronomik etkinliklerin tanıtım süreçleri üzerinde durulur. Ayrıca, gastronomide reklam, promosyon ve halkla ilişkiler çalışmalarının örnek olay analizleriyle desteklenmesi hedeflenir. |
Dersin Ön Koşulları |
- |
Dersin Koordinatörü |
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ |
Dersi Verenler |
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ |
Dersin Yardımcıları |
- |
Staj Durumu |
Yok |
|
Dersin Kaynakları
Kaynaklar |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
Notlar |
- |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
Ödev |
- |
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler | % 0 |
---|
Mühendislik Bilimleri | % 0 |
---|
Mühendislik Tasarımı | % 0 |
---|
Sosyal Bilimler | % 100 |
---|
Eğitim Bilimleri | % 0 |
---|
Fen Bilimleri | % 0 |
---|
Sağlık Bilimleri | % 0 |
---|
Alan Bilgisi | % 0 |
|
Değerlendirme Ölçütleri |
Yarı Yıl Çalışmaları |
Sayısı |
Katkı |
Ara Sınav |
1 |
% 25 |
Kısa Sınav |
0 |
% 0 |
Ödev |
1 |
% 25 |
Devam |
0 |
% 0 |
Uygulama |
0 |
% 0 |
Proje |
0 |
% 0 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
% 50 |
Arazi Çalışması |
0 |
% 0 |
Atölye Çalışması |
0 |
% 0 |
Laboratuvar |
0 |
% 0 |
Sunum/Seminer Hazırlama |
0 |
% 0 |
Toplam |
3
|
% 100
|
|
AKTS Hesaplama İçeriği |
Etkinlik |
Sayısı |
Süresi (Saat) |
Toplam İş Yükü |
Ders Süresi |
15 |
3 |
45 |
Sınıf Dışı Ç. Süresi |
10 |
4 |
40 |
Ödevler |
2 |
15 |
30 |
Ara Sınavlar |
1 |
30 |
30 |
Yarıyıl Sonu Sınavı |
1 |
40 |
40 |
Kısa Sınav |
0 |
0 |
0 |
|
185 | AKTS Kredisi : 6
|
|
Ders Konuları
Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
1 |
Giriş, dersin amaçları ve temel tanımlar |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
2 |
Temel kavramlar |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
3 |
Gastronomi ve sosyoloji |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
4 |
Gastronomi ve iletişim |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
5 |
İletişim türleri |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
6 |
Gastro Medya ve Gastro Kültür (kavramsal inceleme) |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
7 |
Kültürlerarası İletişim ve Gastronomi |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
8 |
Ara sınav |
- |
- |
9 |
Gastronomi, İletişim ve Etik |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
10 |
Bir iletişim biçimi olarak Gastronomi Festivalleri |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
11 |
Etkileşimli Gastronomi - Sosyal Medya |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
12 |
Gastronomi ve Reklamcılık (pazarlama ve tüketici davranışları) |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
13 |
Resim Sanatı ve Gastronomi |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
14 |
Fotoğraf, sinema ve gastronomi (Gastrosinema) |
Anlatım, sunum, tartışma |
Stratejik İletişim ve Gastrodiplomasi Recep Çolak |
15 |
Tekrar |
-Anlatım, sunum, tartışma |
Sunum |
|
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
# |
Açıklama |
1 |
Gastronomi iletişimi ile ilgili temel kavramları tanımlar. |
2 |
Gastronomi ve iletişim ile ilgili yapılmış olan güncel araştırmalarla ilgili bilgi sahibi olur. |
3 |
Gastronomi iletişimi ile ilgili ulusal ve uluslararası araştırma eğilimlerini tartışır. |
4 |
Medyanın gastronomi iletişimindeki rollerini açıklar. |
5 |
Gastronomide konuk iletişimini ve kültürlerarası boyutunu açıklar. |
6 |
Gastronomi hizmetlerinde iletişim süreçlerini açıklar. |
|
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
|
P1 |
P2 |
P3 |
P4 |
P5 |
P6 |
P7 |
P8 |
P9 |
P10 |
P11 |
P12 |
P13 |
P14 |
P15 |
P16 |
P17 |
P18 |
P19 |
Ö1 |
4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö2 |
5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö3 |
4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö4 |
5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö5 |
5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
Ö6 |
5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 |
|
Katkı Düzeyi: 0:Yok 1:Çok Düşük 2:Düşük 3:Orta 4:Yüksek 5:Çok Yüksek