| Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Döküman |
| 1 |
Gastronomi ve ilişkili kavramlar |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 2 |
Gastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 3 |
Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 4 |
Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 5 |
Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi. Din, siyaset, ekonomi, teknoloji ve yeme içme ilişkisi. Gastro-coğrafya: İklim, toprak ve mevsimlerin yeme içmeye etkisi. |
- Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 6 |
Çiğden pişmişe yeme-içmenin ve yiyeceğin sosyal tarihi: Toplayıcılık ve avcılık. İlk yerleşimler ve toplumun doğuşu. |
Anlatım, sunum, tartışma |
-Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 7 |
Çiğden pişmişe yeme-içmenin ve yiyeceğin sosyal tarihi: Toplayıcılık ve avcılık. İlk yerleşimler ve toplumun doğuşu |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 8 |
Ara Sınav |
- |
- |
| 9 |
Yiyecek muhafaza tarihi ve toplumsal yaşama etkileri |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 10 |
Ekmek ve şarabın tarihi ve sembolik anlamları. |
- Anlatım, sunum, tartışma |
-Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 11 |
Ulusal yeme içme kültürlerinin incelenmesi için genel bir çerçeve |
- Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 12 |
Türk mutfak gelenek ve göreneklerinin tarihi |
- Anlatım, sunum, tartışma |
-Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 13 |
Ortadoğu mutfak geleneklerinin tarihi |
- Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 14 |
Avrupa mutfak geleneklerinin tarihi |
Anlatım, sunum, tartışma |
-Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 15 |
Ders Tekrarı |
Anlatım, sunum, tartışma |
Sarıışık, M. (2017). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Detay Yayıncılık. |
| 16 |
Yarı Yıl Sonu Sınavı / Final Sınav |
- |
- |
|