Hafta |
Konu |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ön Hazırlık ve Dokümanlar |
1 |
Gıda Kimyasına Giriş(Karbonhidratlar,yağlar, proteinler, vitaminler, ve minerallerin yapısı, sınıflandırılması ve fonksiyonel özellikleri) |
Anlatım |
ders kitabı |
2 |
Karbonhidratlar ve Yağların Yapısı, Sınıflandırılması ve Fonksiyonel Özellikleri |
Anlatım |
ders kitabı |
3 |
Proteinler, Vitaminler ve Minerallar Yapısı, Sınıflandırılması ve Fonksiyonel Özellikleri |
Anlatım |
ders kitabı |
4 |
Fermantasyon ve Fermente Gıdalar |
Anlatım |
ders kitabı |
5 |
Fermentasyon ve Fermente Gıdalar, Gıda mikrobiyolojisi, gıdalardaki önemli mikroorganizmalar ve besin zehirlenmeleri |
Anlatım |
ders kitabı |
6 |
Süt ve Süt ürünleri Teknolojisi, Et ve et ürünleri teknolojisi, Meyve ve sebze teknolojisi, Bitkisel Yağlar Teknolojisi |
Anlatım |
ders kitabı |
7 |
Tahıl Teknolojisi, Gıda Katkı Maddeleri |
Anlatım |
ders kitabı |
8 |
Vize sınavı |
Problem çözme |
ders kitabı |
9 |
Alkollü içkiler, Özel Gıdalar Teknolojisi : Sirke, Turşu, Boza, Zeytin Teknolojisi |
Anlatım |
Ders kitabı |
10 |
Özel Gıdalar Teknolojisi ; Şeker Teknolojisi, Çay Teknolojisi, |
Anlatım |
ders kitabı |
11 |
Özel Gıdalar Teknolojisi ;Kahve Teknolojisi, Bal Teknolojisi, çıkolata Teknolojısı, Tahin Teknolojisi |
Anlatım |
ders kitabı |
12 |
Gıdalarda Temel İşlemler ve Saklama Yöntemleri; kurutma, evaporasyon, dondurma, soğutma, kristalizasyon, ekstrüzyon, haşlama, pişirme |
Anlatım |
ders kitabı |
13 |
Gıdalarda Temel İşlemler ve Saklama Yöntemleri; termizasyon, pastörizasyon, sterilizasyon işlemi yapmak, asit, alkol fermantasyonu yapmak, |
Anlatım |
ders kitabı |
14 |
Depo Koşullarını Sağlamak, Soğukta Depolamak, Dondurarak Depolamak |
Anlatım |
ders kitabı |
15 |
Depo koşullarını sağlamak, Dondurarak Depolamak, Gıda Tüzüğü |
Anlatım |
ders kitabı |
|