TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Ders Genel Bilgileri

Ders Kodu AKTS T+U+L Kredi Ders Türü
TRF19103 4 3+0 3 Zorunlu
Ders Linki (Türkçe) :
Ders Linki (İngilizce) :
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Öğretim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Amacı Turizm işletmeciliğine giriş konularının verileceği bu ders, öğrencinin belli başlı turizm işletmelerini genel olarak anlama ve kavramasına, yardımcı olmaktır.
Dersin İçeriği Bu derste temel turizm kavramları, otel işletmeleri, seyahat işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri, turizm ulaştırma ve havayolu işletmeleri, deniz turizmi işletmeleri, araç kiralama işletmeleri, rekreasyon ve animasyon işletmeleri, sağlık turizmi işletmeleri, tamamlayıcı turizm işletmeleri ele alınacaktır. Derste görsel ve işitsel anlatım teknikleri kullanılacaktır.
Dersin Ön Koşulları Ön koşul bulunmamaktadır.
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA KESİCİ
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi MELTEM YALÇIN KAYIKÇI
Dersin Yardımcıları -
Staj Durumu Yok

Dersin Kaynakları

Kaynaklar Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar; Editörler: Atilla Akbaba, Zafer Öter, Mehmet Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay YayıncılıkTurizm İşletmeciliği; Editörler: Alp Timur, Övünç Bardakoğlu; Detay Yayıncılık
Notlar Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar; Edt: Atilla Akbaba, Zafer Öter, Mehmet Emre Güler, Volkan Altıntaş, Detay YayıncılıkTurizm işletmeciliği, Edt: Alp Timur, Övünç Bardakoğlu, Detay Yayıncılık
Döküman -
Ödev -

Ders Yapısı

Matematik ve Temel Bilimler% 0
Mühendislik Bilimleri% 0
Mühendislik Tasarımı% 0
Sosyal Bilimler% 100
Eğitim Bilimleri% 0
Fen Bilimleri% 0
Sağlık Bilimleri% 0
Alan Bilgisi% 0
Değerlendirme Ölçütleri
Yarı Yıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Kısa Sınav 0 % 0
Ödev 0 % 0
Devam 0 % 0
Uygulama 0 % 0
Proje 0 % 0
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Arazi Çalışması 0 % 0
Atölye Çalışması 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Sunum/Seminer Hazırlama 0 % 0
Toplam 2 % 100
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 3 42
Ara Sınavlar 1 10 10
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 20 20
  114 | AKTS Kredisi : 4

Ders Konuları

Hafta Konu Öğretim Yöntem ve Teknikleri Döküman
1 Derse Genel Bakış, Kavram tanımları Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
2 İşletmecilik kavramına genel yaklaşım Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Edt:Alp Timur, Övünç Bardakoğlu
3 Turizm İşletmeciliği, Turizmde Temel Kavramlar Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
4 Konaklama İşletmeciliği Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
5 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
6 Seyahat işletmeciliği Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
7 Konulara ilişkin genel tekrar ve değerlendirme Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
8 Vize Sınavı - Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
9 Rekreasyon İşletmeciliği Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
10 Turizm işletmelerinde Yönetim Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
11 Turizm işletmelerinde çağdaş yönetim teknikleri Anlatım, sunum, seminer, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
12 Turizm işletmelerinde insan kaynakları Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
13 Turizm işletmelerinde pazarlama -Anlatım, sunum,tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
14 Turizm işletmelerinde etik ve sosyal sorumluluk Anlatım, sunum, tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
15 Konuların tümüne ilişkin genel tekrar ve değerlendirme -Anlatım, Sunum ve Tartışma Turizm İşletmeciliği, Endüstriyel ve Yönetsel Boyutlar, Edt.:Atilla Akbaba, Zafer Öter, M.Emre Güler, Volkan Altıntaş; Detay Yayıncılık
16 Final Sınavı - -

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

# Açıklama
1 İşletmecilikle ilgili temel kavramları açıklar.
2 Turizmde temel kavramları ve turizm endüstrisinin genel yapısını açıklar.
3 Konaklama işletmelerinin genel özelliklerini, sınıflandırılmasını, örgüt yapısını açıklar.
4 Seyahat işletmelerinin ve tur operatörlerinin genel yapısını, paket tur ve paket turların özelliklerini açıklar.
5 Yiyecek-içecek işletmelerinin genel özelliklerini açıklar.
6 Ulaştırma işletmelerini, özelliklerini ve bunların önemini açıklar.
7 Rekreasyon işletmelerini, özelliklerini ve bunların önemini açıklar.
8 Turizm işletmelerinde yönetim ve organizasyon, çağdaş yönetim teknikleri ve pazarlama kavramlarını, yaklaşımlarını ve fonksiyonlarını açıklar.
9 Turizm işletmelerinde etik ve sosyal sorumluluk kavramlarını ve önemini açıklar.

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

  P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11
Ö1 33333333333
Ö2 33333333333
Ö3 33333333333
Ö4 33333333334
Ö5 44434343333
Ö6 44444333344
Ö7 32223323233
Ö8 42223333322
Ö9 44333333333

Katkı Düzeyi: 0:Yok     1:Çok Düşük     2:Düşük     3:Orta     4:Yüksek     5:Çok Yüksek