Sürdürülebilir insani ve toplumsal gelişme için sosyal adaletin ve insan sağlığının gelişimine katkıda bulunabilen, sosyal kurumların ve sosyal politikaların gücünü ortaya koyabilen, çağdaş ve evrensel nitelikte bilgi ile donanımlı, yetkin sosyal çalışmacılar yetiştirmektir.
Tarihçe
-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09.10.2014 tarihli ve 75850160-101.03.01/59478 sayılı yazısı gereği Yüksekokulumuz bünyesinde "Sosyal Hizmet" bölümü açılması uygun görülmüştür. - 1 Haziran 2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci alınması uygun görülmüştür.
Kazanılan Derece
-Sosyal hizmet lisans derecesi
Kabul Koşulları
-AYT sınavında yeterli puanı almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
-ALES sınavında başarılı olmak.
Mezuniyet Koşulları
-240 AKTS ve 2,00 AGNO sahibi olmak.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait birimlerde- Adalet Bakanlığına ait denetimli serbestlik bürolarında- Sağlık Bakanlığına ait hastanelerde yer alan Tıbbi Sosyal Hizmet Birimlerinde- Özel ve Kamu Huzurevlerinde- Çocuk ve gençlik Merkezlerinde- İl ve ilçe belediyelerine ait sosyal destek merkezlerinde- Kamu ve özel kadın konuk evlerinde- Sosyal Yardım ve hizmet alanında faaliyet gösteren STK’larda çalışabileceklerdir.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
İnsan hakları ve özgürlükleri, sosyal sorunlar, sosyal hizmet uygulama alanları, insan davranışı ve sosyal çevre bilgisine sahiptir.
Sosyal hizmet disiplini ile ilgili kuram, yaklaşım ve modelleri içeren bilgiye sahiptir.
Birey, aile, grup ve toplum düzeyinde farklı özelliklerdeki müracaatçılara yönelik kanıta dayalı sosyal hizmet müdahalesini gerçekleştirme ile ilgili temel bilgiye sahiptir
Sosyal hizmet uygulaması sürecinde müracaatçı sistemleri ile etkili iletişim kurma ve iletişim araçlarını kullanma bilgisine sahiptir.
Bireylere yönelik hizmet veren örgütlerde yönetim ve süreçleri ile proje tasarımı, proje yönetimi, sosyal (refah) politika(sı) ve sosyal refah hizmetleri bilgilerine mezunlar sahiptir.
Sosyal hizmette araştırma yöntem ve teknikleri, bilişim teknolojileri ve kullanımı hakkında bilgi sahibidir.
Mevzuat, mesleki etik ilke ve değerler bilgisine sahiptir.
Müracaatçı gruplarıyla genelci düzeyde kanıt temelli sosyal hizmet uygulaması gerçekleştirme becerisine sahiptir
Sosyal hizmet uygulaması bağlamında sözlü ve yazılı iletişim kurma, ilgili bilişim teknolojilerini ve diğer teknolojileri kullanabilme becerisine sahiptir
Birey, aile, grup ve toplum düzeyinde müracaatçı sistemleri için sosyal hizmet müdahalesini gerçekleştirme ve bu müdahaleleri raporlama ve kaydetme becerisine sahiptir
Eleştirel düşünebilme, analiz ve sentez yapabilme becerisine sahiptir.
Sosyal hizmet araştırması yapma, yapılmış araştırma sonuçlarından yararlanma ve mesleki literatürü yorumlama becerisine sahiptir.
Çağdaş yönetim bilgi ve tekniklerini kullanarak yönetsel görevleri yerine getirme, kurumlar arası ilişki, işbirliği ve eşgüdüm sağlama ve ortak hizmet geliştirme becerisine sahiptir
Farklılığın pozitif değerini kabul ederek, benzerlik ve farklılıklar temelinde uygulama yapabilme becerisine sahiptir
Sosyal hizmet alanları ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak sosyal hizmet müdahalesini bağımsız olarak yürütür.
Sosyal hizmet alanları ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
Sosyal hizmet öğrencilerinin ve yeni mezun sosyal hizmet uzmanlarının mesleki uygulamaları ve gelişimine rehberlik ve danışmanlık yapar.