Grafik Tasarım Önlisans Programı'nın amacı, grafik alanda üretilmiş düşünce ve tasarımları doğru uygulayacak mesleki bilgiye sahip, tasarım ve üretim alanlarındaki teknik kadro ile uyum içinde çalışabilecek, yabancı dili bilen, sorumluluk ve iş ahlakına sahip insan gücünü yetiştirmektir.
Tarihçe
Grafik Tasarımı Programı 2002-2003 eğitim - öğretim yılında 2. Öğretim olarak açılmıştır. Halen ikili öğretim olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Grafik Tasarımı ön lisans mezunu
Kabul Koşulları
Öğrenciler YGS sınavında başarılı olmalıdırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan EğitimSistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da U notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 40 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Programdan mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; grafik tasarım sektöründe / işletmelerinde istihdam edilirler. Reklâm ajansları, yayıncılık kuruluşları, grafik tasarım atölyeleri, dijital prodüksiyon şirketleri, TV kurumlarının tasarım bölümleri gibi görsel iletişim ile ilgili pek çok alanda çalışabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Grafik tasarımı alanıyla ilgili temel düzeyde kavram, kuram, yaklaşım, model, yöntem, teknik ve malzemeleri açıklar/analiz eder/ değerlendirir.
Grafik tasarımı alanındaki üretim süreçlerinde temel sanat ve tasarımı içeren kavram, kuram, yaklaşım, model, yöntem, teknik ve malzemeleri kullanarak tasarımlar üretir.
Grafik tasarımı alanındaki üretim süreçlerinde bireysel/ekip üyesi olarak tanımlanan tasarımların üretimine ilişkin görev ve sorumluluklarını yerine getirir.
Grafik tasarımı alanındaki üretim süreçlerinde eleştirel –yaratıcı düşünme, problem çözme, takım halinde çalışma becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirir.
Tasarım sürecinde sözlü, yazılı ve görsel iletişim becerilerini etkili olarak kullanır.
Grafik tasarımı alanındaki ürünleri temel sanat ve tasarımı içeren kavram, kuram, yaklaşım, model, yöntem, teknik ve malzeme açısından analiz eder/değerlendirir.
Grafik tasarımı alanı ile ilgili bilgileri takip etme ve meslektaşları ile iletişim kurmada, Avrupa dil portfolyosu (A2) düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) etkili kullanır.
Grafik tasarım üretim süreçlerinde bilişim, iletişim ve mesleki teknolojileri kullanır.
Grafik tasarımı üretim süreçlerinde sanatsal, kültürel ve mesleki etik değerleri esas alır.