Mesleki ve etik değerlere sahip, sorumluluk alabilen, teorik ve pratik olarak uluslararası düzeyde yarışabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, gelişen teknolojiyi yakından takip edebilen, kullanabilen ve yeni teknolojilerin gelişmesine katkıda bulunabilen, analitik düşünce yeteneğine sahip yüksek elektrik-elektronik mühendisleri yetiştirerek topluma faydalı olmaktır.
Tarihçe
2014-2015 Güz döneminde eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Fen Bilimleri Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine de başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 120 AKTS kredisinin tamamlanması gerekmektedir. Ders ve tez aşamaları söz konusudur. Ders aşamasının tamamlanmasından sonra danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.
İstihdam Alanları / Regüle Edilmiş Meslekler
Mezunlarımız, ulusal veya uluslararası üniversiteler, araştırma merkezleri ve şirketlerde akademisyen, araştırmacı ve uzman olarak görev alabilirler.
Diploma Eki
Diploma Eki, mezun olan tüm öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir.
Mühendislik alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşabilme, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama becerisi
Sınırlı ya da eksik verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi tamamlar ve uygular; değişik disiplinlere ait bilgileri bütünleştirir.
Yeni ve orijinal fikir ve yöntemler geliştirme becerisi; sistem, parça veya süreç tasarımlarında yenilikçi çözümler geliştirebilme becerisi
Disiplin içi ve disiplinler arası bireysel ve/veya takım çalışması yapabilme becerisi
Alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileyebilme
İhtiyaç duyulan bilgi ve veriyi belirleme, bunlara ulaşma ve değerlendirme becerisi kazanma
Çalışmalarını ve sonuçlarını ulusal/uluslararası ortamlarda yazılı ve sözlü olarak aktarabilme
Proje yönetimi, girişimcilik ve yenilikçilik konularında yetkin olma becerisi