Alanı ile ilgili hizmet üretiminde takım ruhuyla astlarını sürekli eğiterek mesleki gelişimlerini destekler, üstlerine karşı saygılı olup aldığı görevleri eksiksiz yerine getirir.
Ziyafet ve toplu yiyecek içecek (Catering) organizasyonlarının prosedürlerini bilir ve bu organizasyonlarda ekip elemanı olarak sorumluluklarını yerine getirir.
Yiyecek içecek işletmelerinde yemek pişirme teknikleri, mutfak teknikleri, menü planlama, gıda üretimi, mutfak hizmetleri yönetimi, servis hizmetleri uygulamalarını bilir ve bu süreçlere uygunhizmet üretir.
Alanı ile ilgili iş güvenliği ve işçi sağlığı standartlarına uygun olarak mesleki uygulamaları yürütür.
Mesleki etik değerlere bağlı olarak sağlıklı gıda ve yerel gıda üretimini yapar/üretim süreçlerinde gıda ve personel hijyenini esas alır.
Değişik ülke mutfakları ve yöresel mutfakların gerektirdiği bilgi, beceri ve kurallara bağlı olarak yemek örnekleri üretir.
Yiyecek içecek ve aşçılık hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısı ve işleyiş amaçlarına uygun hizmet üretir
Yiyecek içecek İşletmeciliği alanındaki yasal düzenlemeleri, mesleki standartları bilir ve etkili uygular.
Aşçılık mesleğinin gerektirdiği temel terimleri, kavramları, kuramları, model ve yöntemleri kullanarak yiyecek içecek sektörü ile ilgili olguları açıklar/analiz eder.
Alanı ile ilgili hizmet üretiminde, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder ve çözüm üretim sürecinde eleştirel-yaratıcı düşünce, problem çözme ve etkili iletişim becerilerini uygulayarak çözümlerüretir.
Yiyecek içecek ve aşçılık hizmetleri sektöründe kullanılan mutfak teknolojileri ve bilgisayar otomasyon sistemlerinin hizmet üretiminde etkili kullanır.
Avrupa dil portfolyosu A1 düzeyinde bir yabancı dili (İngilizce) kullanarak alandaki gelişmeleri izler/meslektaşları ile iletişim kurar.